ANAOKULU VE YURT ALANI

8 yıl 11 ay önce - 8 yıl 11 ay önce #4927 Yazan: burak58
Üstadım iyi günler;
18 yaptığımız alanda öğrenci yurdu ve anaokulu alanı bulunmaktadır.Sorum şu;
1)Anaokulunun bulunduğu alan "sosyal yardlşma ve dynşma vakfına ait parseller",öğrenci yurdunun bulunduğu alan da ise maliyeye ait parseller vardır.Anaokulu alanı dopdan;öğrenci yurdunu "oka=kop"dan kessek yanlış mı olur?
2)Sayın üstadım 2.sorum ise;18 yaptığımız alanda ifrazlı parsellerde var.İfrazlı parsellerin alanı parselasyon yapıldığında imar parseli oluşturmaya yetmiyor.Yani bu ifrazlı parselleri hisseli parsel olarak çıkarmak zorunda kalıyoruz.Bunun kanunen herhangi bir sıkıntısı olur mu? Saygılarımla...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 10 ay önce - 8 yıl 10 ay önce #4937 Yazan: hkocak
Sn. "burak58" dikkatine;

Anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ise DOP'tan; değil de KOP'tan karşılanmalıdır. Öğrenci yurdu KOP'tan karşılanabilir.

İkinci sorunuz pek anlaşılmıyor. "İfrazlı parsellerin alanlarının, parselasyon yapıldığında imar parseli oluşturmaya yetmemesi" ne demek? Bir parsel, daha önce ifraz ile oluşmuşsa, o ifrazın imar planına uygun olarak yapılmış olması gerekir. Dolayısıyla da bugün yapacağınız 18 uygulamasında tam olarak imar parseli ile çakışması gerekir... Her ne şekilde olursa olsun herhangi bir parsele karşılık müstakil imar parseli verilemiyorsa, o parsel ile başka parsellerden gelenlerin aynı imar parselinde hisselendirilmesi mümkündür. 18'inci maddenin birinci fıkrası böyle bir uygulama için yeterli dayanaktır. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK, burak58

8 yıl 10 ay önce #4940 Yazan: burak58
sayın üstadım;
1.soru ile ilgili olarak planda öğrenci yurdunun bulunduğu alanda maliye hazinesine ait parsel var;anaokulunun bulunduğu alanda ise sosyal yardımlaşma vakfının parseli mevcut.sorum ise;öğrenci yurdunu kopdan oluşturduğumuzda ;bu alan yine maliye tescil edilecektir.Dolayısı ile bu alanı 18 e sokmak yanlış olmaz mı?Saygılarımla....

8 yıl 10 ay önce #4953 Yazan: hkocak
Sn. "burak58" dikkatine;

Eğer halen o yer öğrenci yurdu ise ve uygulama sonrasında da öğrenci yuırdu olarak kalıyorsa; uygulamaya girdi-çıktı yapılabilir. Ama halihazırda orası fiilen öğrenci yurdu değilse; sonuçta Hazine adına tescil edilecek olsa bile, (teorik olarak) o yerin KOP'tan karşılanması gerekir... İşin içine KOP girmesi hesabı biraz karışık hale getirmektedir. O nedenle de, fiilen öğrenci yurdu bulunmasa bile işi pratik yoldan halletmek bakımından, öğrenci yurdu kısmına giren kısmı yine girdi-çıktı yapma şeklinde bir uygulama da yapabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: burak58

Sayfa oluşturma süresi: 0.076 saniye
Geliştiren: Kunena Forum