- İletiler: 6
- Size Teşekkür Edenler: 0
- Forum
- Forum Anasayfa
- Mesleki Mevzuat
- Cins Değişikliği
- KAT İRTİFAKLI YERDE BAĞIMSI BOLUM CİNS DEĞİŞİKLİĞİ
KAT İRTİFAKLI YERDE BAĞIMSI BOLUM CİNS DEĞİŞİKLİĞİ
- salih25
- Konu Yazarı
- New Member
Az
Çok
10 yıl 7 ay önce #2145
Yazan: salih25
Kat İrtifaki kurulmus tasinmazda bagimsiz bolumlerin her hangi birinde Cin Degisikligi yapilabilir mi? (Depo olan vasfin Dukkan olarak degisikligi talep edilmekte)
Takbis te Kat irtifaki islem agacinin alt dallarinda cins degisikligi ile ilgili bir yer yoktur.
Yine Takbis'te Kat Mulkiyeti islem agacinin alt dallarinda bağımsız Bölum cins degisikli var ama islem agacinin tasinmaz secimi asamasinda ilgili bağımsız bölümü secip atamadim.
Kanaatim Kat İrtifaklı yerlerde bagimsiz bolum cins degisikligi yapilamadigi yonundedir.Ama bunla ilgili genelge vs.yede ulasamadim.
Siz degerli Üstatlarimdan yardim bekliyorum. Şimdiden cok tesekkurler.
İSPİR TM
Takbis te Kat irtifaki islem agacinin alt dallarinda cins degisikligi ile ilgili bir yer yoktur.
Yine Takbis'te Kat Mulkiyeti islem agacinin alt dallarinda bağımsız Bölum cins degisikli var ama islem agacinin tasinmaz secimi asamasinda ilgili bağımsız bölümü secip atamadim.
Kanaatim Kat İrtifaklı yerlerde bagimsiz bolum cins degisikligi yapilamadigi yonundedir.Ama bunla ilgili genelge vs.yede ulasamadim.
Siz degerli Üstatlarimdan yardim bekliyorum. Şimdiden cok tesekkurler.
İSPİR TM
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
- hkocak
- Administrator
Az
Çok
- İletiler: 1465
- Başarı: 31
- Size Teşekkür Edenler: 1169
10 yıl 6 ay önce - 10 yıl 6 ay önce #2185
Yazan: hkocak
* KAT İRTİFAKLI PARSELDE BAĞIMSIZ BÖLÜM CİNS DEĞİŞİKLİĞİ (Sn. "salih25" dikkatine)
2010/4 sayılı genelgenin 24'üncü madde 6'ncı fıkrası; "Binaların tamamına ilişkin 'yapı kullanma izin belgesi' ibraz edilmedikçe cins değişikliği işlemi tescil edilmez...." der. Aynı fıkra; "Ancak, kat mülkiyeti ya da kat irtifakına konu olmayan taleplerin karşılanmasında... " diye devam eder... Kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulu değilse farklı durumlara göre farklı düzenlemeler var ama kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulu ise binanın tamamı için yapı kullanma izni olmadıkça bağımsız bölümler için cins değişikliği yapılamaz. ... Hüseyin KOÇAK
2010/4 sayılı genelgenin 24'üncü madde 6'ncı fıkrası; "Binaların tamamına ilişkin 'yapı kullanma izin belgesi' ibraz edilmedikçe cins değişikliği işlemi tescil edilmez...." der. Aynı fıkra; "Ancak, kat mülkiyeti ya da kat irtifakına konu olmayan taleplerin karşılanmasında... " diye devam eder... Kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulu değilse farklı durumlara göre farklı düzenlemeler var ama kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulu ise binanın tamamı için yapı kullanma izni olmadıkça bağımsız bölümler için cins değişikliği yapılamaz. ... Hüseyin KOÇAK
Son Düzenleme: 10 yıl 6 ay önce Yazan: hkocak.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
- Forum
- Forum Anasayfa
- Mesleki Mevzuat
- Cins Değişikliği
- KAT İRTİFAKLI YERDE BAĞIMSI BOLUM CİNS DEĞİŞİKLİĞİ
Sayfa oluşturma süresi: 0.086 saniye