KÖY İMARLI YERLERDE KAT İRTİFAKI

5 yıl 10 ay önce #7326 Yazan: igiturs
Merhaba;

Köy mücavir alanları içinde yani köy imarı geçerli olan alanlarda Plansız alanlar Tip imar Yönetmeliği' nin 4. bölümü PARSEL VE YAPILARLA İLGİLİ HÜKÜMLER kısmında,

" Parselde Birden Fazla Yapı Yapılıp Yapılamayacağı
Madde 17 - Binaların hepsi tek ruhsata bağlanmak şartı ile bir parselde birden fazla bina yapılabilir. Bu takdirde yapılacak binaların arasındaki mesafeler (10.00) m.den az olamaz.
Bu tür yerlerde maliklerin talebi halinde tapu idareleri bu parseller üzerinde yatay kat mülkiyeti veya kat irtifakı tesis ederler."
diye bir madde var.
Benim 1400 m2 köy imarlı ARSA vasfındaki ARSA üzerine konut inşaa etmek istiyorum. Köylerde imar % 50 olduğu için toplamda 700 m2 inşaat izni olan arazide 70 ' er m2 den 10 adet daire yapmak istiyorum. Ancak İl Özel İdare den imar durumu sorduğumda Tek temelde Tek kütle halinde bina yapabilirsiniz. farklı kapı girişleri olan bağımsız bölüm de yapabilirsiniz. Ancak bu dairelere kat irtifakı kurarak satamazsınız. Bu daireler için bir parsel içinde sadece 1 adet tapu çıkar ve kaç kişi ise hisseli tapu olur" diyorlar. Hisseli tapuyu tabii ki kimse kabul etmez.

Madde 50- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) İfraz edilmedikçe bir parsel üzerine köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar ve bunların lüzumlu müştemilat binaları dışında birden fazla yapı yapılamaz. Ancak, bir yapıda birden fazla bağımsız bölüm yapılabilir.

Benim anlayamadığım Plansız alanlar imar yönetmeliğinde yazmasına rağmen köy imarlı yerlerde neden kat irtifakı kuramıyoruz. Bu konuyla ilgi bilgi sahibi olanlardan yardım rica ediyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 10 ay önce #7331 Yazan: igiturs
Merhaba,
Konu ile ilgili yardımcı olabilecek arkadaşımız yok mudur...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.045 saniye
Geliştiren: Kunena Forum