6360 sayılı kanun gereği komisyon kararı

8 yıl 11 ay önce #4067 Yazan: mete
İyi çalışmalar...6360 sayılı kanun gereği Valilik tarafından oluşturulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunca verilen düzeltme kararında belde belediyesine devredilmesi işleminin iptali ile taşınmazın Büyükşehir Belediyesine devrine karar verilmiş ve komisyon kararı Tapu Müdürlüğüne gönderilmiştir. Belge Belediyesinin temyiz kararının sonucu karar verilmesi yönünde red oyu kullandığı komisyon kararının Tapu Müdürlüğüne gönderildiğinde Tapu Müdürlüğü olarak Büyükşehir Belediyesi adına tescilinin yapılmasında sakınca olup olmayacağı konusunda tereddüt olduğundan bilgi verilmesini rica ediyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 11 ay önce - 8 yıl 11 ay önce #4094 Yazan: dörtgöz
6360 SAYILI KANUN KAPSAMINDA KÖY BELEDİYE VE ÖZEL İDARELERİN TAŞINMAZLARI
6360 sayılı kanun gereği Valilik tarafından oluşturulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunca verilen düzeltme kararında belde belediyesine devredilmesi işleminin iptali ile taşınmazın Büyükşehir Belediyesine devrine karar verilmiş ve komisyon kararı Tapu Müdürlüğüne gönderilmiştir. Belde Belediyesinin temyiz kararının sonucu karar verilmesi yönünde red oyu kullandığı komisyon kararı Tapu Müdürlüğüne gönderildiğinde Tapu Müdürlüğünce Büyükşehir Belediyesi adına tescilin yapılmaması gerekir.
Komisyon tarafında belde belediyesi adına tescile karar verildikten ve bu karar tapuda uygulandıktan sonra oluşan tapunun iptali ancak yeni tapu malikinin muvafakatı veya mahkeme kararı ile olur.
Komisyon kararında muhalefetini belirttiğine göre yargı kararı olmadan tapu iptali komisyonun düzeltme kararında istinaden yapılamaz. Komisyon kararına muhalefet edilmemiş olsa idi bu muvafakat olarak algılanır ve işlem yapılabilirdi. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, mete

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.052 saniye
Geliştiren: Kunena Forum