KAT KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMESİ

8 yıl 10 ay önce #4404 Yazan: çavuş55
Sayın Üsdat Gürsel Öcal DÖRTGÖZ: 08 Tem 2013 tarihli yazınızda "Kat karşılığı inşaat sözleşmesini bütün hissedarların imzalamış olması zorunludur. Tüm hissedarlar tek bir sözleşmeyi imzalayacağı gibi aynı müteahhitle olmak kaydıyla değişik zamanlarda sözleşme de yapabilirler. Tüm sözleşmeler birleştirilerek tapuya şerh edilebilir. Hissedarların tümünün imzası tamamlanmadan sözleşmeler tapuya şerh edilemez. Bir veya birkaç hissedarın imzasının eksik olduğu hallerde sözleşmenin beyanlar sütununa yazılması mümkün değilidir." şeklinde açıklamanız mevcut olup bu bağlamda nacizane bir sorum olacak bu konu hakkında açıklama yapırsanız bizleri bilgilendirmiş olursunuz.
**Kat karşılığı inşaat sözleşmesini bütün hissedarlar imzalamış Tapu Siciline Tescil edilmeden İmzalayan hissedarlardan birisi ölmüş, Eşi ve Çocuklarına İntikal yapılmış şimdi bu durumda Ölen kişi ile yapılan Kat karşılığı inşaat sözleşmesi Tapuya tescil edilir mi yoksa ayrıca ölen kişinin intikali yapılan eşi ve çocukları içinde ayrıca Kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılması gerekir mi? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 10 ay önce - 8 yıl 10 ay önce #4411 Yazan: dörtgöz
Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalandıktan Sonra Malikin Ölmesi
Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandıktan sonra malikin ölmesi bu sözleşmeyi geçersiz hale getirmez. Miras mirasçılara tüm hakları ve borçları ile kalır. Malikin mirasçıları murislerinin imzaladığı sözleşmeye katlanmak zorundadır. Mirasın intikali mirasçılar adına tescil edilmiş olsun olmasın müteahhit sözleşmenin tapuya şerhini isteyebilir. Bunun için mirasçıların muvafakatına gerek yoktur.
Müteahhit bu şerhi istememişse, kendi adlarına intikali tescil ettirdikten sonra mirasçılar da kat karşılığı sözleşmesinin tapuya şerhini tek taraflı bir istemle yaptırabilirler. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, çavuş55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.061 saniye
Geliştiren: Kunena Forum