ENCÜMEN KARARINDAN SONRA TESCİL İŞLEMİ??

8 yıl 6 ay önce #4739 Yazan: haritamuh
Merhabalar Hocam,
Belediyece encümen kararı alınan 15. ve 16.madde uygulamalarında dosyayı hazırlayan mühendis tapu sahibi ile aralarında yaptığı sözleşmeye istinaden belediyeye başvuru yapıyor ve belediyede 1 ay içinde encümen kararı alarak başvuran kişiye encümen kararlarını teslim ediyor buraya kadar 16.maddeye aykırı bir durum yok. Ancak sonrasında tapuya tescil veya terkini için 15 gün içinde gittiğiyle ilgili bir bilgiye ulaşamıyorum ayrıca dosyanın akıbeti ilgili Tapu veya Kadastro Müdürlüğünden bir geri dönüş olmadığından bilinemiyor.
1.Encümen kararı alınan dosya resmi bir yazıyla Kadastro Müdürlüğü'ne mi gönderilmeli yoksa ilk başvuran kişiye verilmesi doğru mudur?
2.Tescil işleminden sonra Kadastro veya Tapu Müdürlüğü işlemin tamamlandığıyla ilgili bir yazı veya Tescil Bildiriminin bir suretini göndermesi mi gerekir?

Teşekkür ederim...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 6 ay önce #4742 Yazan: dörtgöz
TESCİL BİLDİRİMLERİNİN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜNE İADESİ
İmar Kanununun 15 ve 16 maddesine göre talebe bağlı olarak hazırlanmış, ifraz veya tevhit dosyası kadastro müdürlüğü tarafından kontrol edildikten sonra, resmi bir yazı ile tapu müdürlüğüne gönderilir. Tapu tescili yapar, tescil bilidirmlerinden bir nüshayı kendi arşivinde saklar kalan tescil bildirimlerini onaylayarak kadastro müdürlüğüne yine resmi bir yazı ile iade eder.
Tapu dairesi tescil bildiriminde bir eksiklik görürse, işlemi yapmadan ve tescil bildirimlerini onaylamadan resmi bir yazı ile kadastro müdürlüğüne iade edecektir.
Tescil bildiriminde eksiklik olmamasına rağmen ilgili vatandaşlar tapu dairesine müracaat etmezse tapu dairesi 30 gün bekler ve bu süre sonunda tescil bildirimlerini yine onaylamadan kadastro müdürlüğüne iade der. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 6 ay önce #4745 Yazan: haritamuh
Öncelikle teşekkür ederim ancak ben işlemin belediyeyle ilgili kısmını sormak istemiştim. Teftiş için bulunduğum belediyede incelediğim İmar Düzenlemesi dosyalarında Kadastro Müdürlüğüne gönderildiğine dair bir yazıya, tescil işleminin yapılmış olduğuna dair bir belgeye rastlayamadım. Encümen kararından sonra dosyanın akıbeti bilinemiyor. Belediye arşivindeki dosyalara Tescil Bildirimi'nin onaylı bir suretini eklemek zorunda mıdır? Kadastro Müdürlüğüne dosyayı resmi bir yazıyla göndermesi mi gerekir yoksa ilgilisine herhangi bir yazı olmadan elden verebilir mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 6 ay önce #4748 Yazan: haritamuh
Öncelikle teşekkür ederim. Aslında benim sorum dosyaların Kadastro Müdürlüğüne gitmeden önceki durumu.
Teftiş için bulunduğum Belediyede incelediğim 15. ve 16.madde uygulamaları dosyalarında Encümen kararları alındıktan sonra Kadastro Müdürlüğüne gönderildiğine dair bir üst yazıya rastlayamadım. Encümen kararı alındıktan sonra dosyalar ilgilisine elden teslim edilmiş. Bu da 15 gün içinde tescil için gönderildiğinin muallakta kalmasına yol açmaktadır. Ayrıca dosyaların tapuda işlem görüp görmediği bilinmemektedir.

1. Dosyalar ilgili Belediye tarafından Kadastro Müdürlüğüne resmi bir yazıyla mı gönderilmeli? Ama Encümen kararı alınması için başvuran kişi işlemi yapan mühendis.
2. Tescil işlemi tamamlandıktan sonra Tapu veya Kadastro Müdürlüğünden ilgili Belediyeye bir yazıyla işlemin tamamlandığına dair bir bilgi verilmeli mi ya da Tescil Bildirim Beyannamesinin bir sureti Belediyeye gönderilmeli mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.063 saniye
Geliştiren: Kunena Forum