MİRASÇILIK BELGESİ

8 yıl 5 ay önce #4814 Yazan: elyas
İntikal işlemi için müracaat eden mirasçının ibraz ettiği mirasçılık belgesinde, miras payı alması gerekirken, miras payı mirasçılık belgesinde verilmemiş, mirasçı tespit ettik.İntikal işlemi için yeni bir mirasçılık belgesi istedik hakim yine aynı mirasçılarla yeni bir mirasçılık belgesi vermiş, biz de üçüncü kez mirasçılık belgesi istedik yine hakim aynı mirasçılar ile mirasçılık belgesi vermiş..Üçüncü kez mirasçılık belgesi yine aynı gelince bu kez intikal işlemini iştirak hisse olarak hazırladık.Bu kez bu yerin satışı talep edilmektedir bizde hak kayıbı olan kişiye ulaştık taşınmazın intikalinin, eksik mirasçı olmasına rağmen yapıldığını bu seferde satışının talep edildiğini, kendisinin de mirasçı olduğu yeni bir mirasçılık belgesi getirmesini söyledik fakat haftalar geçmesine rağmen hak kayıbına uğrayan kişi mirasçılık belgesi getirmedi.Bu sefer acaba miras hakkı olan kişileri biz mi yanlış hesaplıyoruz diye mirasçılık belgelerini veren haimle görüştüm hakim dosyayı getittirip benimle birlikte inceledi hak kayıbı tespitimizi haklı buldu.
Anlatmış olduğum bu olaydan sonra bekletmekte olduğumuz satış talebinin yerine getirilmesi halinde hak kayıbına uğrayan kişinin ileride dava açması halinde maddi bir zarara uğrama ihtimalimiz varmı..Satış talebini daha fazla bekletme şansımız kalmadı ne yapmamız gerektiği konusunda değerli bilgilerinizi yazarsanız çok memnun olurum yardımlarınızı bekliyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 5 ay önce #4845 Yazan: mbeyaz
Sn. "elyas" dikkatine;

Gayrimenkulu satacağınız kişi söz konusu veraset belgesi hatasını bilmesi ve bu durumun kanıtlanması halinde alıcı şahsın iyi niyeti korunmaz. Verasette hakkı gasp edilen kişi ileride açabileceği tapu iptal ve tescil davasında gayrimenkulü kendi adına tescilini isteyebilir. Bu talebi reddedilirse Devlet aleyhine tazminat davası açabilir. Devlet de ödediği tazminatı fazla pay olan mirasçılara rücu eder.

Yukarıda belirtilen durumlardan memurun haberi olması durumunda, söz konusu veraset belgelerinde hatalı bir husus bulunup, bulunmadığı konusunda mahkeme ile yazışma yapılması, olumlu bir cevap gelmesi halinde işlemin yapılması; olumsuz bir cevap gelmesi halinde ise Tapu Sicil Tüzüğünün 52/2. maddesi gereğince beyanlar hanesine şerh verilmesi ve Medeni Kanunun 1019. maddesi uyarınca ilgililere tebliğde bulunulması ve yapılması beklenen satış işleminde bu hususun alıcıya kabul ettirilmesi gerekmektedir. Metin BEYAZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, elyas

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 5 ay önce #4846 Yazan: elyas
Cevabınız için teşekkür ederim .

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 3 ay önce #5162 Yazan: çevreci
Mirasçılık belgesi aksi sabit oluncaya kadar geçerli olması Tapunun belgeyi inceleme hak kaybını tespit etme gibi bir görevinin olmadığını biliyoruz ,aksini ispat eden tapu iptal davasıyla düzeltir(intikal ve diğer işlemler yapılmışsa) diye düşünüyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.064 saniye
Geliştiren: Kunena Forum