Büyükşehir kapsamında kalan köy boşlukları

8 yıl 4 ay önce #4943 Yazan: ferhataltın
Sayın Üstadım
Büyükşehir Belediyesi kapsamında kalan eskiden köy olup Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşmüş birimde, eski haliyle köy boşluğu olan bir alanın Maliye Hazinesi adına tescili istenmektedir. Büyükşehir olmadan önce Köy Tüzel Kişiliği adına tescili yapılacak olan bu alanın Büyükşehir yasasından sonra hangi prosedür çerçevesinde kim(hangi kurum/kuruluş) adına tescili yapılmalıdır?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 4 ay önce #4966 Yazan: mbeyaz
Sn. "ferhataltın" dikkatine;

ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNUN Geçici 1. 2. ve 3. maddeleri gereğince bahse konu eski köyün taşınmaz mallarının hangi idareye devredildiğini bağlı bulunduğunuz Valiliğe soru konusu yaptıktan sonra, eski köyün mallarının devredildiği yetkili idarenin temsilcisinin talebiyle, devredilen idare adına tescili yapabilirsiniz.
GEÇİCİ
(1) Bu Kanundaki devir, tasfiye ve paylaştırma işlemlerini yürütmek üzere vali tarafından, bir vali yardımcısının başkanlığında, valinin uygun göreceği kurum ve kuruluş temsilcilerinin ve ilgili belediye başkanlarının katılımıyla devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu kurulur. Bu komisyona yardımcı olmak üzere valinin görevlendirmesi ile alt komisyonlar da kurulabilir.
(2) 1 inci maddeye göre tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köyler, mevcut personelini, taşınır vetaşınmazlarını, iş makineleri ve diğer taşıtları ile kamu kurum ve kuruluşlarına olan alacak ve borçlarını katılacakları ilçe belediyesine bu Kanunun yayımlandığı tarihten itibaren bir ay içinde bildirir.
(3) 1 inci maddeye göre tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köylerin personeli, her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları, komisyon kararıyla ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilir. Devir işlemi ilk mahalli idareler genel seçimi itibarıyla uygulamaya konulur. Metin BEYAZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: çavuş55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.055 saniye
Geliştiren: Kunena Forum