satış vaadi sözleşmesi

8 yıl 3 ay önce #5117 Yazan: tigana
Herkese hayırlı günler. Bir kaç konuda bilgi almak istiyorum.
1-Satış vaadi sözleşmesi yerine getirilmez ise 5 ve 10 yıllık süreler içerisinde mi yoksa süre bitiminde mi dava açılır. Ayrıca sürelerin bitiminden sonra dava açmak için belli bir süre var mıdır?
2-Örnek olay:Taşınmazdaki A şahsı 2000 yılında diğer hissedarlara noterden satış vaadi sözleşmesi yapmış ancak tapuda şerh verilmemiştir. A'nın mirasçıları da 3.bir şahsa 2005 yılında aynı parsel için satış vaadi sözleşmesi yapmış ve tapuya şerh verilmiştir. Mahkeme kararı 2000 yılında yapılan satış vaadi sözleşmesine göre A'nın mirasçıları adına olan hisselerin iptal edilerek vaadi kabul eden şahıslara aktarılmasına hükmetmiştir.Bu Mahkeme kararının uygulanması nasıl olacaktır. Karar uygulanıp ikinci sözleşmedeki vaadi kabul eden şahsa tebligat mı yapılması gerekir. Bu konularda bilgi verebilirseniz sevinirim.Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 3 ay önce #5144 Yazan: Ciftci
Satis vaadi sözleşmeleri tapuya seh verilmis ise bes yil gecmekle malik tarafindan istenilirse kaldirilabilir. Bu bakimdan 2005 yilinda serh verilen satis vaadi kaldirilabilir. Satis vaadi sozlesmeleri on yil icinde dava acilarak tescil karari alinabilir. Ancak intikal gormemis tasinmazlarda hisse belli olmadigi icin dava acilamaz bu nesenle zaman asimi sureleri islemez. Sizin sorunuza gelince eger ki tasinmaz maliklerinden birisinin talebini saglayabilirseniz 2005 yilinda serh verilen satis vaadini kaldirtabilirsiniz. Bu mumkun olmadigi taktirde mahkeme karari ile tescil yaptqidiktan sonra bes yillik sure gectigi icin serhi kaldirtabilirsiniz.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.073 saniye
Geliştiren: Kunena Forum