Hükmen tescille yola terk

8 yıl 2 ay önce #5221 Yazan: adorable
Hükmen tescille yola terkin yapılması ne anlama geliyor böyle bir uygulama yapıldıysa DOP hesabında dikkate alınırmı çok teşekkür ederim ilginiz ve bilgilendirmeleriniz için Ayrıca tapu müdürlüğünde kütük fotokopisi ve geldilerinin fotokopisini alabilirmiyiz ne orada ne gibi bilgilere ulaşabiliriz tapu müdürlüğümüz vermek istemiyor ama netten yazdığımda alabilirsiniz diyorlar sebebini merak ettim

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 2 ay önce #5222 Yazan: MF_DEMİR
Sayın “adorable”,

Yanlış anlamadıysam tapu iptali-tescil davası sonucunda dava konusu taşınmazın bir kısmının yol olduğuna karar veriyor yargı. Kadastro çalışmalarında yol olması gereken yerin yol değil de dava konusu taşınmaza katılarak tespit ve/veya tescili sonrasında yapılmış bir yargılamanın sonucu bu durum. Hal böyle ise bunun DOP ile alakası olamaz. Çünkü hakim tapu iptali-tescil davasında o taşınmazın bulunduğu yerdeki imar planına bakmaz. Hükmen tescil sonra yeni oluşan taşınmaz imar parseli değil kadastro parseli hükmündedir. Eğer orada AAD yapacaksanız buna göre hareket etmeniz gerekir.

Sorunuzun diğer kısmından ise tapunun size bilgi-belge vermemesinden kadastroda çalışanı olmadığınızı anlıyorum. O halde yapmanız gereken şey AAD (3194/18 md. Uyg.) yapan veya yaptıran belediye/il özel idaresinden uygulama için lazım olan bilgi-belgeleri sizin için temin etmesini talep etmenizdir.

Saygılarımla…

Musa Faruk DEMİR

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.051 saniye
Geliştiren: Kunena Forum