şüfa hakkı

8 yıl 2 ay önce #5255 Yazan: ömer bey
Merhaba
Şüfa hakkıyla ilgili internette bzı bilgiler edindim ama soruma cevap olmadı bunlar. Benim cevabını aradığım soru şuydu:
Yaklaşık 10 ay önce toplamı 615 metrekaresi belediyeye ait olan toplam 925 metrekarelik bir arsanın 310 metrakeresini aldım. Almadan önce belediyeye ait bölümü de ileride alacağımı, bu konuyla ilgili sıkıntı olup olmayacağını sordum. Hem belediye yetkilileri hem de konuyla ilgili diğer kişiler dilekçe ile başvurup burayı almak istediğini beyan ettiğinde sorun olmayacağını ifade ettiler.
İki ay önce elime para geçince belediyeye arsayı almak istediğime ilişkin dilekçe verdim. Bir ay sonra verilen cevapta bu arsanın ihaleye çıkarılacağı bildiriliyordu. Yapacak birşey kalmamıştı. İhaleye mecburen girecektim.
Ki girdim de ancak belediyeye iş yapan bir kişi alacağını tahsil etmek maksadıyla arsayı, tahminimin çok üzerinde bir fiyatla aldı.

BU DURUMDA ARSAYI GERİ :( ALMAK İÇİN BENİM YAPABİLECEĞİM BİRŞEY VAR MI?
Şimdiden teşekkürler :(

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 1 ay önce #5272 Yazan: Ciftci
Oncelikle sufa davasi acip ihale alicisinin belediyeye odedigi parayi ve tapu masraflarini odeyip yeri alabilirsin. Cebri satis olmadigi icin sufa hakkini kullanabilirsin. Ihale bedeli tam gosterildigi icin bedelde muvazza olmaz.bu birinci yol.
Ikinci yol izeleyi suuyu davasi acmak. Ortakligin giderilmesi davasi acarak tasinmazi ihaleye cikartip alma ihtimaliniz olabilir. Ihale herkese acik olacagi icin belki sorun yasayabilirsiniz. Cebri ihalede kendi payiniz icin kdv odemezsiniz. Tapu harci karsi tarafin payi oraninda odenir. Bunlar sizin avantajlariniz. Ama isiniz zor gibi. Yer kiymetli ise bence sufa hakkinizi kullanin.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: hkocak, bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.051 saniye
Geliştiren: Kunena Forum