Ferdi İşletmenin Tek Ortaklı Anonim Şirkete Dön

8 yıl 1 hafta önce #5636 Yazan: ahmetyilmaz
Bir ferdi işletme tek ortaklı anonim ortaklığa dönüştü. Şirket taşınmazları da yeminli mali müşavir raporu ile tespit edildi. Ticaret Odası tarafından devir ile ilgili olarak tapu müdürlüğüne yazı yazıldı. Tapu Müdürlüğü ferdi işletmesini tek ortaklı anonim şirkete çeviren şahsa taşınmazların devrinin yapılabilmesi için 3. şahsa vekalet vermesi, vekilin devreden müvekkilinde şirket yetkilisi sıfatıyla devralan olarak satış benzeri bir işlem yapılacağını, bu işlemin harçtan muaf olacağını söylemiş.

İşlemin bu şekilde yapılması usulüne uygun mudur? Yapılması gerekenin şahsın kendisinin tek başına başvuru yapması olması gerekmez mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 7 saat önce #5661 Yazan: dörtgöz
Ferdi İşletmenin Ticaret Şirketine Dönüşmesi
Bir ferdi işletme tek ortaklı anonim ortaklığa dönüşmesi mümkündür. Şirket taşınmazları yeminli mali müşavir raporu ile tespit edilmeli ve Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından devir ile ilgili olarak tapu müdürlüğüne yazı yazılmalıdır.
Bu yazıya istinaden ferdi işletme yetkilisinin talebi ile tescil istem belgesi düzenlenmeli ve Ticaret Sicil müdürlüğü yazısında ada ve parsel numaraları belirtilmiş taşınmazlar, fert adından şirket adına tashih yoluyla tescil edilmelidir. Edinme sebebi sütununa da "Ticaret Şirketine Dönüşme" yazılmalıdır. Harçlar kanunu gereği bu işlem harçlardan muaftır. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: çavuş55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.056 saniye
Geliştiren: Kunena Forum