İflas şerhi

6 yıl 3 ay önce #7124 Yazan: tigana
Herkese hayırlı günler dilerim. Uygulama birliğinin olmadığı bir konuda üstadlarıma bir sorum olacak. Bir taşınmazdaki hisse üzerinde iflas şerhi mevcut iken; aynı hisse üzerine haciz veya ihtiyati haciz talebi gelir ise;
1-Haciz veya ihtiyati haciz tesisi reddedilir ve haciz iflas masasına yönlendirilir.
2-Haciz veya ihtiyati haciz tesisi işlenir ve iflas masasına bilgi verilir.
3-İflas masasından görüş alınarak işleme yön verilir.(2004/14 sayılı genelge)

uygulamalardan hangisi doğrudur. Bu konuda çok araştırma yaptım.Üstadların kitaplarına baktım. Ancak net bir cevap bulamadım. Ben 1.maddeyi uyguluyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 3 ay önce #7137 Yazan: mbeyaz
Sn.Tigana Dikkatine...

İflas toplu bir cebri icra yolu olup, iflas tasfiyesinde alacaklılar eşit olarak muamele göreceklerinden, artık ferdi icra takibine gerek yoktur. Bütün alacaklılar alacaklılarını iflas masasına yazdıracaklar ve tasfiye sonucu elde edilen paradan alacağını alacaklardır.
Bu nedenle, iflasın açılmasından sonra müflis aleyhine başlamış olan takipler, iflasın açılması ile duracak ve iflas kararının kesinleşmesi ile de takipler düşecektir.Ayrıca tasfiye müddetince müflise karşı yeni takip yapılamaz. Bu nedenle yaptığınız işlem doğru olup, haciz talepleri reddedilip, alacaklının iflas masasına yönlendirilmesi gerekir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: çavuş55, tigana

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.052 saniye
Geliştiren: Kunena Forum