verasette iştirak çözülürmü

9 yıl 10 ay önce #2459 Yazan: hasan_61
1-)Mahkeme kararı veya rızai tescil işlemi (hisseli işlemde) Tapu müd. infaz ediliken iştirak halinde mülkiyetler paylı mülkiyete dönüşürmü ?

2-) Mahkeme kararı infaz aşamasında yenileme kadastrosu görmüş ve yüzölçümü , ada/parsel numarası almış olan taşınmaz için tekrar yeniden beyanname düzenlenmesi gereklimidir? ve ayrıca tapu kütüğünde "kesinleşmiş mahkeme kararı vardır" ibaresi mevcuttur.

Nasıl bir yol izlenmelidir?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 9 ay önce #2541 Yazan: dörtgöz
Yazdıklarınızdan neyi sorduğunuz anlaşılamamaktadır.
Net bir soru sorarsanız cevaplayalım.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 9 ay önce #2638 Yazan: hasan_61
1-) Verasette iştirak halinde olan bir taşınmaz 2942 sayılı kamulaştırma kanunu değişik 4650 kanunun 8. maddesine göre yapılan hisseli kamulaştırma işlemleri aşamasında , verasette iştirak çözülürmü ? (İrtifak hakkı için).Çünkü tüm varislerin tapu müdürlüğünde birarada bulunması gerekmektedir.Varislerden gelmeyen olduğu takdirde işlem yapılamamaktadır.

2-) 22/a kadastro yenilemesi görmüş olan bir taşınmazın tapu kütüğünde beyanlar hanesinde "kesinleşmiş mahkeme kararı vardır" ibaresi mevcut olup, yenileme aşamasında yüzölçümü değişmiş ve ada/parsel numarası almıştır. Ancak daha öncesinden mahkeme kararına göre tescil beyannamesi düzenlenmiş ve tapu müdürlüğüne gönderilmiş , fakat tescil işlemi yapılmamıştır.Yenilemeden sonra tescil işlemi yapılabilmesi için yeni beyanname düzenlenmesi gereklimidir?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 8 ay önce #2693 Yazan: dörtgöz
YENİLEMEDEN ÖNCE DÜZENLENMİŞ TESCİL BİLDİRİMLERİNİN YENİDEN DÜZENLENMESİ
Yenileme sonucu parselin sınırları veya yüzölçümü değişmiş ise, önceden düzenlenmiş ancak henüz infaz edilmemişn ifraz, tevhit, mahkmeme kararı infazı gibi işlemlere yönelik tescil bildirimlerinin yeni parselin durumuna göre yeniden düzenlenmesi gereklidir. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ

HİSSE KAMULAŞTIRMASI İLE İŞTİRAK HALİ KENDİLİĞİNDEN BOZULUR
Hisseli kamulaştırma işlemlerinde iştirak hali resen bozulmaktadır.
Gürsel Öcal DÖRTGÖZ

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.056 saniye
Geliştiren: Kunena Forum