İMAR UYGULAMASI GÖREN TAŞINMAZDA MAHKEME KARARI

9 yıl 5 ay önce #3206 Yazan: aziziyetapu25
2007 yılında mahkeme kararıyla Büyükşehir Belediyesi adına kamulaştırma ile tesciline karar verilmiş bir taşınmazla ilgili olarak tescil işlemleri yapılmadan 2011 yılında İmar uygulaması işlemi yapılmış ve işlem neticesinde a ve b parselleri oluşarak farklı parsel malikleriyle de şuyulandırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararının tescili için talepte bulunmuştur. Bu aşamada Tapu Müdürlüğunce kararın oluşan her iki parseldeki karar maliklerine mi uygulanması gerekir? Yoksa kamulaştırılan alanın hangi parsele isabet ettiği soru konusu edilerek alınacak cevaba göremi hareket etmek gerekir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 4 ay önce #3236 Yazan: dörtgöz
İMAR UYGULAMASI GÖREN YERDE MAHKEME KARARININ UYGULANMASI
Soru: 2007 yılında mahkeme kararıyla Büyükşehir Belediyesi adına kamulaştırma ile tesciline karar verilmiş bir taşınmazla ilgili olarak tescil işlemleri yapılmadan 2011 yılında İmar uygulaması işlemi yapılmış ve işlem neticesinde (a) ve (b) parselleri oluşarak farklı parsel malikleriyle de şuyulandırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararının tescili için talepte bulunmuştur?
Cevap: Davacı belediyece istemde bulunulur ve imar sonucu oluşan iki adet parseldeki hisseler üzerinde kararın uygulanmasına razı olunursa, imar sonucu oluşan iki adet parseldeki davalıya ait hiiseler iptal edilerek davacı belediye adına tescil edilir.
Belediye bu uygulamaya razı olmaz da eski parselin bulunduğu yerin adına tescilini talep ederse, eski parselin bulunduğu yerdeki imar parselinin sahibini razı etmesi veya ona karşı dava açması ve davada o kimsenin buranın kamulaştırılacağını bildiğini ispat etmesi gereklidir. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: çavuş55, Şükrü MERCİMEK, aziziyetapu25, adorable

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum