5393 sayılı belediye kanunu gereği tahsisi

9 yıl 3 ay önce #3370 Yazan: malikizilkaya
5393 sayılı belediye kanununun 69 maddesi gereği gerçek kişiye tahsis edilen taşınmazın üzerinde 5 yıl devir yapamaz şerhi olmasına rağmen cebr-i satışa konu edilebilir mi? sayın müfettişlerim cevap verirse çok sevinirim. İcra müdürlüğünü yönlendireceğim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 3 ay önce - 9 yıl 3 ay önce #3378 Yazan: dörtgöz
BELEDİYELERİN DAR GERLİRLİLERE ARSA TAHSİSİ
Belediye Kanununun 69. maddesine göre belediyeler konutu olmayan dar gelirlilere, afete maruz kalanlara, sanayi bölgelerinden nakledileceklere arsa tahsisi yapabilir.
Durumları 775 sayılı Gecekondu Kanununun 25 inci maddesine uyan kimselere de bu maddeye göre arsa ve konut sağlanabilir.
2005 tarihli Belediyelerin Arsa, Konut ve İşyeri Kiralanması ve Tahsisi Hakkındaki Genel Yönetmeliğin
10. maddesi, "Konut yapılmak amacı ile tahsis edilen arsalar bu amaç dışında kullanılamaz ve üzerine konut yapılıp 5 yıl kullanılmadan başkalarına satılamaz ve devredilemez.
Konutlar için inşaata başlama ve yapım süreleri belediye meclisi tarafından belirlenir. İnşaata başlama süresi üç yıl, inşaatı tamamlama süresi üç yıl olmak üzere, verilecek süre toplam altı yılı geçemez. Ancak, toplam altı yılı geçmemek kaydıyla konut yapımına başlama ve bitirme süreleri belediye encümen kararı ile uzatılabilir.
Verilen süre içinde konut yapımına başlanılmaması veya süresinde konutun bitirilememesi halinde tahsis iptal edilerek arsa geri alınır." hükmündedir.
Yine aynı yönetmeliğin 11. maddesi, "Konut tahsis edilen kişi konutu 5 yıl süreyle başkasına satamaz ve devredemez. Bu husus tapu siciline şerh edilir." hükmündedir.
Bu şerh rızai satış ve devirleri engeller. Ancak mahkeme ve icra müdürlüklerinin satışını engellemez. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: malikizilkaya

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.055 saniye
Geliştiren: Kunena Forum