yenileme ve mahkeme kararı

9 yıl 2 ay önce #3658 Yazan: KADASTRO72
22a çalışmasının kesinleşmesinden sonra mahkemeden parselin eski haline göre alınan hükmen kamulaştırma kararı müdürlüğümüze intikal etmiştir. karara ekli kroki ölçekli pafta fotokopisi. yenileme sonrası parsel sınırları değişiyor. yenileme işlemi öncesi kamulaştırmadan sonra iki parça olması gereken yer yenilemeden sonra üç parça oluyor. buna rağmen tavzih kararı istenmeden krokisi ektedir yazarak ( kroki üzerine yeni ada parsel nosu yazılarak) karar tescil ediliyor. şimdi aynı parsel maliki ifraz yaptırmak istiyor. vatandaşın bu durumdan dolayı mahkemeye tekrar dava açması istenebilir mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 11 ay önce #3975 Yazan: hkocak
Sn. "KADASTROCU72" dikkatine;

Sorunuzun bazı kısımları anlaşılmıyor. Tamam kamulaştırma parselin eski haline göre verilmiş, parsel yenilendiği için de kamulaştırılan kısmın yenileme sonrası oluşan parsel ile olan durumunda tereddütünüz var zannederim. İki parça, üç parça kısmı anlaşılmıyor?

Parselin eski haline göre bir tarafından kamulaştırma yapılıyor ve de kamulaştırma yapılan kısım ile kalan kısım olmak üzere iki parsel olması gerekirken; kamulaştırma krokisinin yeni parsele aktarılması nedeniyle parselin kamulaştırılan kısmının kenardan ortaya doğru kaydığı, ve de kamulaştırılan kısmın her iki tarafında da parça kaldığı için sonuç olarak üç parça olduğundan mı bahsediyorsunuz? ... Ya da bu ik parça ile üç parçayı biraz açmalısınız.

Bu aşamadan sonra yapılacak ifrazı yeniden dile getirmelisiniz. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 10 ay önce #4421 Yazan: KADASTRO72
Parselin eski haline göre bir tarafından kamulaştırma yapılıyor ve de kamulaştırma yapılan kısım ile kalan kısım olmak üzere iki parsel olması gerekirken; kamulaştırma krokisinin yeni parsele aktarılması nedeniyle parselin kamulaştırılan kısmının kenardan ortaya doğru kaydığı, ve de kamulaştırılan kısmın her iki tarafında da parça kaldığı için sonuç olarak üç parça olduğundan basediyorum doğru anlamışsınz. cevabınız için teşekürler.(ifade özürlü sorumu anladığınız için ayrıca teşekkürler)

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.143 saniye
Geliştiren: Kunena Forum