Devletin Kanun Çıkartarak Kamulaştırmasız El Atmas

9 yıl 2 ay önce #3675 Yazan: antipersonel
1985 yılında alınan denize sıfır lokasyonda olan ve alındığı tarihte konut yapımına müsait olan taşınmazın, 1992 yılında Kıyı Kanundaki değişiklik ile ''kıyıdan ilk 50 metre yeşil alandır, kamuya aittir'' yeşil alan olan yer ile ilgili bu davanın davalı tarafı belediyemi yoksa hazinemi yada sizce hangi idare olmalıdır ?

İlgili belediyenin kendi imar planından kaynaklı bir el atma söz konusu olmayıp tamamiyle 1992 yılında çıkan yasadan kaynaklı olarak hukuki el atmadan bahsediyoruz.
Belediye dava edilse, 1992 yılında çıkan yasa ile 1993 yılında meclis kararıyla alanı yeşil alan ettiği için, dava da bilirkişi imarlı parsel olarak değil, yeşil alan olarak bedel ödeyebilir.
Fakat davalı taraf hazine olursa, bu tür bir davada kamulaştırma bedeli tespit edilirken buranın imarlı bir parsel (yani 1985 yılında alındığı dönem şartlarında konut yapımına müsait emsal rayiç değeri) üzerinden bir değerlendirme yapılabilir mi ?

Konunun özü kısacası Devlet bir yasa çıkartıyor, kıyıların ilk 50 metresine el koyuyor ve kıyıda arazisi olanların kamulaştırma bedeliniödemiyor ?

Kamulaştırmasız el atma (hukuki el atma) Böyle bir dava açılabilir mi ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.060 saniye
Geliştiren: Kunena Forum