Topluluşatırma gören yerlerde hükmen tescil

8 yıl 7 ay önce #4622 Yazan: ferhataltın
Sayın Üstadım,
Toplulaştırma işlemleri sırasında uygulamaya sahasında maliye hazine adına taşlıktan ihdas edilen parselin hükmen tescili ile vatandaş adına verilmesi istenmektedir. Fakat Toplulaştırma dağıtım sonucu söz konusu parsel, uygulama sınırı içinde başka maliye hazinesi parselleri ile birleştirilmiş ve dava konusu yer dışında başka bir parsele taşınmıştır. Bu durumda mahkeme kararında gönderilen koordinatlarla dağıtım sonucu giden parselin koordinatları ve bulunduğu mevki tutmamakta, aynı zamanda da maliye hazinesiyle müştereklik oluşmaktadır. Hükmen tescil işlemi nasıl yapılmalıdır?
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: RENK63

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 7 ay önce #4624 Yazan: dörtgöz
TOPLULAŞTIRMADA MAHKEME KARARLARININ İNFAZI
Soru: Toplulaştırma işlemleri sırasında uygulamaya sahasında maliye hazine adına taşlıktan ihdas edilen parselin hükmen tescili ile vatandaş adına verilmesi istenmektedir. Fakat Toplulaştırma dağıtım sonucu söz konusu parsel, uygulama sınırı içinde başka maliye hazinesi parselleri ile birleştirilmiş ve dava konusu yer dışında başka bir parsele taşınmıştır. Bu durumda mahkeme kararında gönderilen koordinatlarla dağıtım sonucu giden parselin koordinatları ve bulunduğu mevki tutmamakta, aynı zamanda da maliye hazinesiyle müştereklik oluşmaktadır.
Cevap: Öncelikle mahkemeden tavzih kararı vermesi taraflarca istenebilir. Tavzih kararı alınamzsa hükmen tescile konu olacak hazine parselinin gittiği yerdeki hazine hissesi karar lehtarının razı olması ve talepte bulunması halinde kendisi adına tescil edilebilir. Buna razı olmazsa, kararın uygulanması talebi reddedilir. ilgilinin mahkeme kararında belirtilen koordinatların kapsadığı yerin yeni malikine yeni bir dava açması gereklidir. Gürsel Öcal DÖRTGÖZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: çavuş55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.050 saniye
Geliştiren: Kunena Forum