mahkeme kararında hata

8 yıl 4 hafta önce #5412 Yazan: kadastroman
Saygıdeğer üstadlar ve değerli katılımcılar.
İlçe Asliye Hukuk Mahkemesinde Botaş tarafından EPDK kamulaştırma kararına istinaden yapılan kamulaştırma işleminde dava irtifak hakkı tesisi olarak açılmış, keşif raporları irtifak hakkı belirtilerek hazırlanmış ancak hüküm tapu iptal ve tescil olarak yazılarak irtifak olarak belirtilen alanların tapularının iptali ile hazine adına tescil edilme kararı alınmıştır. dosyalar tapu müdürlüğüne tescil için gönderilmiş, tapu müdürlüğüde kadastro müdürlüğüne göndermiştir. Boru hattı mevcut kadastro yoluna paralel gittiğinden bu durumda taşınmazların yola cephesi kalmamaktadır. Vatandaş mağdur olacaktır. Mahkeme ile yapılan şifai görüşmede hata izah edilmiştir, yanlışlığı her ne kadar kabul etmekle birlikte geri dönüş olmadığının, tavzih kararı alınamayacağını, kamulaştırma kararlarında temyizde bulunmadığından bu şekilde tescil edilmesi gerektiğini belirtmişlerdir.
Bu konuda EPDK ve Botaş ile görüşüp kararın hatalı olduğunu belirterek temyiz ettirilmesi sağlanarak, dosyanın temyizde bozulmasını mı sağlamak gerekir, yoksa hiçbir şeye karışmadan yargı kararlarını hatalı da olsa uygulama zorunluluğundan dolayı tapu iptal ve tescil için bildirim hazırlanarak tescili yaptırmamız mı gerekir.
saygılarımla.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 4 hafta önce #5416 Yazan: MF_DEMİR
Sayın "kadastroman"

Malumunuz kamulaştırma-irtifak davaları yalnızca bedel yönünden temyiz edilebilmektedir. Temyiz işlemi de hiçbir şekilde mahkeme kararının infazını durdurmamaktadır. Yani temyiz edilmiş bir kamulaştırma ile ilgili mahkeme kararının temyiz sonucunu beklemek hatalı olur. Hal böyle olunca size kalan kamulaştırma ile ilgili mahkeme kararının yanlış veya doğruluğu irdelemek değil, infazını yapmaktır. Burada yapabileceğiniz en iyi şey taraflara durum hakkında tebligatta bulunup uyarmak, durumdan haberdar olmalarını sağlamaktır.

Saygılarımla...

Musa Faruk DEMİR
Kontrol Mühendisi

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.079 saniye
Geliştiren: Kunena Forum