Kadastro Mahkemesi kararının infazı hk.

10 yıl 3 ay önce #1708 Yazan: yılmazyasar
Kadastro mahkemesi hükmünde ''tespitin iptaliyle son ada parsel verilmek suretiyle tapuya tesciline'' diye karar vermiş. Tapu müdürlüğü son ada parsel numarası olarak bu tescili yapmış. Örn. 101 ada 1 parsel 101 ada 20 parsel olmuş. Tapu müdürlüğü infaz sırasında dosyayı kadastroya göndermeyip, tescil sonucundanda bilgi vermemiş. sebep olarakta ''mevzuatta böyle bişey yazmıyor. İfraz olmadığı için dosyayı size göndermeyiz, sonucundanda bilgi vermek zorunda değiliz'' açıklamasında bulunmaktadır. Kadastro Mahkemesine dava açılan parseller kadastro müdürlüğü tarafından kesinleştirilmeden mahkemelere gönderilmekte, tapuda işlem gören parselden kadastronun bilgisi olmadığından infaz hükmü kadastro açısından eksik kalmaktadır.Tapu müdürlüğü kadastro mahkemesi kararlarını tescilden önce veya bilgi amaçlı tescilden sonra kadastroya göndermek zorunda değil midir? bilgi verirseniz çok memnun olurum saygılarımla.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 3 ay önce #1710 Yazan: hkocak
* MAHKEME KARARININ İNFAZI TAPU İLE KADASTRONUN DİYALOĞU (Sn. "yılmazyasar" dikkatine)

Öncelikle ilk tespit sırasında o parsele bir numara verilmiş iken, bu numara mahkeme tarafından neden değiştirilir ki? ... Hadi parsel numarası değiştirildi ve de doğrudan tapu müdürlüğüne geldi. tapu müdürlüğü bilmiyor mu ki; tapuya tescil edilen parsellerin bir de paftası var ve bu pafta kadastro müdürlüğü arşivinde, kadastro müdürlüğü tarafından verilen parsel numarası mahkeme tarafından değiştirilmiş ve tescil için doğrudan tapu müdürlüğüne gelmiş; bu şekilde tescil edildiğinde tapu müdürlüğü, tescil ile paftası arasında kopukluk olabileceğini değerlendiremiyor mu? Değerlendiremiyorsa o görevi yapmaması gerekir. Her şeyin mevzuatta yazması gerekmiyor, bu tutum tapu müdürünü sorumluluk altına sokar. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, yılmazyasar

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 3 ay önce #1712 Yazan: yılmazyasar
Sayın Üstadım aynı soruya paralel olarak mahkemenin hükmünde ada parsel numarası değişmiyorsa; Kadastro Mahkemesine dava açılan parseller kadastro müdürlüğü tarafından kesinleştirilmeden mahkemelere gönderilmekte, tapuda işlem gören parselden kadastronun bilgisi olmadığından infaz hükmü kadastro açısından eksik kalmaktadır. (Örneğin Fen klasöründe Parsel Alanı, cinsi hüküm kesinleşene kadar boş bırakılmakta, Askı ilan cetvellerinde parselin davalı olduğu belirtilmektedir.) Bu örnekte Tapu müdürlüğü kadastro mahkemesi kararlarını tescilden önce veya bilgi amaçlı tescilden sonra kadastroya göndermek zorunda mıdır? bilgi verirseniz çok memnun olurum saygılarımla.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 3 ay önce - 10 yıl 3 ay önce #1715 Yazan: hkocak
* MAHKEME KARARININ İNFAZI TAPU İLE KADASTRONUN DİYALOĞU-2 (Sn. "yılmazyasar" dikkatine)

Mahkeme kararının infazı öncesinde ya da sonrasında kadastro müdürlüğüne bildirmeyi zorunlu kılan bir mevzuatın olduğunu ben de hatırlamıyorum. Ancak daha öncede belirttiğim gibi tapuda tescilli parsellerin bir de paftası bulunmaktadır. Tapu Sicil Tüzüğünün 7'nci maddesi gereğince; tapu kütüğünün yanı sıra plânlar da ana sicillerdendir. Ana siciller arasında kopukluk olmaması gerekir. Böyle bir kopukluk olur ve bir zarar doğarsa bunun, tapu müdürlüğünün kadastro müdürlüğüne bildirmemesinden kaynaklandığı anlaşılırsa; dediğim gibi tapu müdürlüğü sorumluluk altına girer. Tapu müdürlüğünün ana siciller arasında kopukluk oluşmaması sorumluluğu içinde hareket etmesi gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: yılmazyasar

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 3 ay önce #1716 Yazan: yılmazyasar
İlgi ve vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim kıymetli üstadım. Benim naçizane düşüncem kadastro mahkemeleri kararlarının her halükarda kadastrolara gönderilerek tescil beyannamesi düzenlenmesi yoluyla tescil edilmesi, hukuk mahkemelerinin de parsel üzerinde fiziksel değişim olursa (ifraz, cins değişikliği, yüzölçüm düzeltmesi vb.) tescil beyannamesi düzenlenmesi yoluyla tescilinin yapılmasıdır. Bu konuda mevzuatımızda açık bir hükme rastlayamadık.Dilerim bundan sonraki çalışmalarda bu yönde adımlar atılır. Saygılarımla.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.056 saniye
Geliştiren: Kunena Forum