SARI ALAN KADASTRO ÇALIŞMALARI VE TAHSİS

9 yıl 10 ay önce #2342 Yazan: elifduru
Merhabalar üstadım;
Orman kadastro haritasında sarı alanda kalan tapusuz taşınmazlarda kadatsro çalışması yapmak üzere 2014 programına alınan ve çalışmalara başlanan birlikde orman idaresi tarafından sarı alanda kalmasına rağmen fiili orman olduğu gerekçesi bu yerlerin milli emlaktan tahsisini istemiş ve tahsisini almıştır(tahsis tarihi:2014 nisan)
3402 sayılı yasanın 18. Maddesine göre tapulu olsun yada olmasın tahsisli alanlarda zilyetlik olmuyor.
2014 yılından öncesinde tahsisi olmayan fakat 2014 yılında orman idaresi tarafından tahsisi alınan Sarı alandaki Taşınmazın bir kısmı fiilen orman olmamakla birlikte gerçek kişi tarafından zilyetlik şartlarınıda sağlayan bir taşınmazda mülkiyet gerçek kişi adına tespit edilebilirmi?
Tahsis tarihinin bir önemi varmıdır?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 10 ay önce - 9 yıl 10 ay önce #2349 Yazan: hkocak
* ORMAN HARİTASINDAKİ SARI BOYALI YERLER (Sn. "elifduru" dikkatine)

Normal şartlarda, orman haritasındaki "sarı" boyalı yerler, kadastro çalışmaları sırasında, koşulları sağlamaları halinde zilyetleri adına yazılması gerekir... O yerlerin "orman" olması için orman kadastro komisyonlarınca daha önce orman olarak belirlenmiş olması ya da kadastro müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sırasında bu çalışmalara katılan orman mühendisi ve ziraat mühendisinin o yerlerin orman olduğunu beyan etmesi gerekir.

Diğer taraftan, sarı boyalı yerin tahsisinin yapılabilmesi için öncelikle tescilinin yapılmış olması gerekir. Tescil olmadan tahsis nasıl yapılabiliyor, anlaşılamamıştır.

Her durumda; siz o yerde kadastro çalışması yaparken, (ki kadastro ekibine bir adet orman mühendisi ile bir adet de ziraat mühendisi katılacaktır.) orman mühendisi ve ziraat mühendisinin beyanını dikkate almanız gerekir. Sitenin "MAKALELER" kategorisi, "Orman" sayfasında; "ORMAN KADASTROSUNUN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILMASI VE KÜLTÜR ARAZİLERİNİN DURUMU" konulu bir makale yer almaktadır. Onu da okumanızı öneririm. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: savas

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.071 saniye
Geliştiren: Kunena Forum