2/B PARSELERİ

9 yıl 10 ay önce #2343 Yazan: kara55
Sayın hocam
Hazine adına tapuda orman vasfı ile kayıtlı birbirine bitişik parseller orman kadastro komisyonunca 2/b kapsamında hazine adına orman sınırları dışına çıkartma işlemini tamamlayıp ilan sonucu kesinleştirmek suretiyle harita ve tutanakları idaremize gönderilmiştir .(Blok parsellere romen rakamı ile numara verilerek) idaremizce yapılacak 2/b çalışmaları sırasında öncelikle bu parsellere tescil bildirimi düzenlenerek tek bir parsel olarak tapu ya gönderilerek tescilinin yapılması sağlanacakmı ? yoksa eski parsellerin kayıtlı olduğu sayfalar kapatılmadan hazine adına orman sınırları dışına çıkartıldığına dair belirtme yapılması yeterlimi olacak ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 10 ay önce - 9 yıl 10 ay önce #2346 Yazan: hkocak
* ORMAN PARSELİNİN 2/B PARSELİ OLMASI (Sn. "kara55" dikkatine)

Hazine adına "orman" vasfıyla tescilli parsel bir bütün olarak 2/B sahası olarak belirlenmişse, tescil bildirimi düzenlenmeli ama tapu kütük sayfasının kapatılmasına gerek yoktur. Tıpkı herhangi bir parselin cins değişikliği işlemi gibi, parselin "orman" olan vasfı, 2/B sahası olarak "ham toprak" ya da "hali arazi" (talep hangi yolda ise) olarak değiştirilmekle yetinilmelidir.

Birbirine bitişik orman arselleri 2/B sahası olarak belirlendikten sonra, bunların bir bütün olarak yani birleştirilerek tescili talep ediliyorsa, o zaman parsellerin tapu kütük sayfalarının kapatılması kaçınılmaz olacaktır. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: kara55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.053 saniye
Geliştiren: Kunena Forum