Bilirkişi yeminleri

9 yıl 10 ay önce #2379 Yazan: boon_tr_42
selamlar Kadastro mahkemelerinin belli merkezlerde oluşturulması her ilçede kadastro mahkemesinin bulunmaması nedeniyle Müdürlüğümüz yetki alanında 2/b kullanım kadastrosu yapılmaktadır.Kullanım kadastrosu sebebiyle yeni bilirkişiler seçildi bu bilirkişilerin yeminleri Bağlı oldukalrı Kadastro mahkemesinde yaptırlması gerekir yoksa ilçede bulunan Sulh mahkemesindede yeminleri yaptırıla bilirmi.Seçilen bilirkişiler başka ilçeye gidip yemin etmek istemiyorla sorun nasıl çözülebilir. Hızlı cevap verirseniz sevinirim

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 10 ay önce - 9 yıl 10 ay önce #2381 Yazan: hkocak
* BİLİRKİŞİ YEMİNİ YAPILACAK MAHKEME (Sn. "boon_tr_42" dikkatine)

Madde 47/B, "KADASTRO BİLİRKİŞİLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK"in 6'ncı maddesi şu şekildedir;

"Madde 6 - Kadastro müdürü, seçilen veya belirlenen bilirkişileri bir yazı ile kadastro mahkemesine (bölgede kadastro mahkemesi henüz kurulmamışsa sulh hukuk mahkemesine) göndererek, HUMK.nun uygulamasında olduğu gibi 'Kadastro tespitleri sırasında, kadastro bilirkişisi olarak bilgime başvurulduğunda, görgü, duygu ve bilgimi gerçeğe uygun şekilde bildireceğime, oy ve düşüncemi tarafsız olarak açıklayacağıma Allahım ve namusum üzerine yemin ederim' şeklinde yeminlerinin yapılmasını ister...."

Madde metni birinci sorunuzu otomatikman cevaplıyor. Bir kere bilirkişileri mahkemeye gönderecek olan kadastro müdürüdür. Bilirkişiler; kadastro mahkemesi kurulmuş ise bu mahkemeye, kurulmamış ise sulh hukuk mahkemesine gönderilecektir. Herkes kafasına göre iş yapamayacak demektir.

Kadastro mahkemesi kurulmamış olduğu durumda, (madde metninde mutlaka o bölge sulh hukuk mahkemesinde şeklinde bir ifade olmadığına göre) sanki başka ilçedeki sulh hukuk mahkemesinde de yemin ettirilmesinde sakınca olmayacak gibi... Sizin sorunuzda cümle düşük olduğu için ne demek istediğiniz tam anlaşılmıyor. Aslında kadastro mahkemesi var ama başka ilçede, yani sizin çalışma yapacağınız ilçede değil ama var. Kadastro mahkemesi var olduğu halde, bilirkişiler başka ilçede diye gitmek istemiyorlar ve de bulundukları ilçedeki sulh hukuk mahkemesinde yemin etmek istiyorlar öyle mi, onu mu kastediyrosunuz?

Yine madde metnindeki esneklikten, bu da olabilir sonucu çıkarılabilir... 2/B çalışması yapılacak olan ilçede kadastro mahkemesi yoksa sulh hukuk mahkemesinde yemin ettirilebilir diye düşünüyorum. .... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: boon_tr_42, bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 10 ay önce #2411 Yazan: boon_tr_42
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 2/b Görevli Bilirkişilerimize Sulh Hukuk Mahkemesinde yeminlerini yaptırdık.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.048 saniye
Geliştiren: Kunena Forum