22-a uygulamasında cins değişikliği sorunu

9 yıl 10 ay önce #2410 Yazan: kuzgunbay
Sayın Hüseyin KOÇAK,

Bir bölgede çalışmaları devam eden,22-a uygulaması işinde,karşımıza vasıf
ile ilgili bir sorun çıktı.Şöyle ki;
Mahkeme kararı ile,daha önce cinsi DDY ve Kanal olan iki parsel,hükmen ifraz edilerek,yeni bir parsel oluşuyor.Bu yeni parsel,mahkeme kararında , cinsi belirtilmediğinden,tescil beyannamesinde ve kütüğünde cins hanesinde hiç bir şey yazılmayarak boş bırakılmıştır.
Parselin cinsini yerinde tespit edip, ilana çıkarken vasfını yeni parselde belirtebilir miyiz..Yada aynı şekilde boş'mu bırakmalıyız.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 10 ay önce #2414 Yazan: hkocak
Sn. "kuzgunbay" dikkatine;

Sorunuz tam anlaşılmıyor. Daha önce, cinsi DDY ve kanal olan iki parsel var diyorsunuz. Cinsi "DDY" olan ve cinsi "kanal" olan iki ayrı parsel mi vardı. (Cinsi "DDY" ne demek?). Mahkeme kararıyla üçüncü bir parsel mi oluştu. Üçüncü parsel, bu parsellerin hangisinden oluştu ya da ikisinden de bir kısım yer alarak mı oluştu, ve bu Mahkeme kararında yeni parselin cinsi yazılmadığından, tescil bildiriminde ve tapu kütüğünde de cinsi yazmıyor. Öyle mi? (Ben böyle kabul ederek cevap yazıyorum, farklı bir durum varsa belirtin).

İki parsel var ve bu parsellerin her ikisinden de bir kısım yer koparılarak hükmen yeni bir parsel oluşturuluyor. Mahkeme kararında yeni parselin cinsi yazılmadığından, tescil bildiriminde ve tapu kütüğünde de cinsi yazmıyor... Bir kere Mahkeme kararı neye dair? Parsellerin cinsine mi dair? Yazdığınızdan, kararın ifraza dair olduğu anlaşılıyor. Öyleyse parsellerin önceki cinsi tescil bildirimine ve tapu kütüğüne yazılması gerekirdi. Yazılmamışsa bir eksikliktir, tamamlanabilir. Dolayısıyla, mahkeme kararında parselin cinsinin yazmamış olmasını dert etmemek gerekir. Son oluşan parsel hangi parsellerden geliyorsa onların cinsinin aynısının yazılması gerekirdi... Bence, 22/a uygulaması yaparken de bahsettiğiniz parselin geldileri olan parsellerin cinsi ile tahdit ve tespit edilmesi gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: kuzgunbay

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.052 saniye
Geliştiren: Kunena Forum