22-a uygulaması_sayısal sınır

9 yıl 9 ay önce #2462 Yazan: ozgurkariyer
slm üstadım.
22-a uygulamasına alınan A köyü, arazi toplulaştırması kesinleşen B köyüne sınırdır. B köyünün kesinleşen sınırları, 22- A uygulamasına alınan A köyü ile kısmen binmelidir. (iki köy sınırı boyunca takriben 15 metre kadar.) zemindeki parsel sınırları aynı zamanda köy sınırlarıdır. zemindeki sınırlar A köyünün paftasına birebir uymaktadır. sormak istediğim kesinleşen toplulaştırma sınırları 22-a uygulaması ile düzeltilebilir mi?
not: söz konusu binme mükerrerlikten kaynaklanmamaktadır. toplulaştırmanın hatalı sayısallaştırmasından kaynaklanmaktadır. saygılarımla.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 9 ay önce #2470 Yazan: hkocak
* 22/A İLE TOPLULAŞTIRMANIN MÜKERRER GÖRÜNMESİ (Sn."ozgurkariyer" dikkatine)

Her ne kadar 22/a yapılan (A) Köyü ile toplulaştırma yapılan (B) Köyü sınırlarında mükerrer bir görüntü olsa da aslında bir mükerrerlik olmadığından, (B) Köyünün hatalı sayısallaştırlmasından kaynaklandığından bahsediyorsunuz. Öyle ise mükerrerlik konusunda bir sorun yok, sorun (B) Köyünün sayısal değerlerinde.

O halde (A) Köyü parselleri olduğu gibi muhafaza edilir. (B) Köyüne gelince sayısallaştırmasını doğru olarak yapıp aynı pafta üzerinde tekrar kontrol edin. Yine binmeler şeklinde görüntü elde ediliuyorsa o zaman (B) Köyü paftaların da yenilenmesi gerekecektir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ozgurkariyer

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 9 ay önce #2509 Yazan: ozgurkariyer
sn üstadım.
toplulaştırmanın sayısal verilerin hatalı olduğu tespit edilmiştir. B köyü paftalarını yenilemek yerine ilgili kurum ile irtibata geçilip hatanın düzeltilmesi sağlanabilir mi? düzeltmez ise A köyünün parselleri B köyü ile binmeli bırakılıp, hatanın mahkeme ile düzeltilmesi sağlanabilir mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 9 ay önce #2510 Yazan: hkocak
* 22/A İLE TOPLULAŞTIRMANIN MÜKERRER GÖRÜNMESİ - 2 (Sn."ozgurkariyer" dikkatine)

Sn. "ozgurkariyer"; işi hemen niye mahkemeye bırakıyorsunuz. Mahkeme karar verirken siz teknik elemanları bilirkişi olarak tayin edecek dolayısıyla öncelikle siz kendi içinizde çözüm yolu arayın... Sayısallaştırma diyorsunuz, hangi sayısallaştırma, bu sayısallaştırma kimin tarafından yapılmış? Benim anladığım daha önce tescil olmuş bir toplulaştırma çalışması var ve siz bu toplulaştırma paftasından (yani kadastro paftasından) sayısallaştırma yaptığınızı anlıyorum. Eğer böyle ise (ve siz de bunun hatalı olduğunu tespit etmiş iseniz bu sayısallaştırma işleminin elden geçmesi, yeniden yapılması gerektiğini de değerlendirebilirsiniz. Eğer bu şekilde ise; hata sizin yapmış olduğunuz sayısallaştırma olduğuna göre, işlemi yapan kuruma da gitmeye gerek yok... Ama eğer bu sayısallaştırma işlemi başka türlü yapılmış ise ona göre bir çözüm aramak gerekir.... Daha da önemlisi, cevap verenin; konu şu şekilde mi, şunu mu kastediyorsunuz demesine gerek kalmayacak şekilde verileri berrak bir şekilde baştan ortaya koymalısınız. Bakın halen sorunuza tam anlaşılamadığı için tam cevap da verilemiyor. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.052 saniye
Geliştiren: Kunena Forum