tapuda ki şerhin kaldırılması

9 yıl 9 ay önce #2525 Yazan: apalazoglu
Merhabalar

Tapuda ki beyanlar hanesinde parsel üzerinde ki duvarın yola tecavüzlü olduğu yazmaktadır. Bu tecavüzün kaldırılması için tapuya yazılan üst yazıya ek olarak parselin yerinde gösterilmesi krokisi yeterli midir ? Yoksa sadece aplikasyon krokisi eki ile mi düzeltilmektedir ?

Kolay gelsin, iyi çalışmalar

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 9 ay önce #2531 Yazan: hkocak
Sn. "aplazoğlu" dikkatine;

Tapu kütüğünün "beyanlar" hanesinde bulunan (duvarın yola tecavüzlü olduğu yolundaki) belirtimin kaldırılmasını istiyorsanız bunu teknik olarak belgelemeniz gerekir. O da aplikasyon işlemi ile olur.

Bulunduğunuz ilçede Lisanslı büro kurulmuş ise bu bürolardan birine, lisanslı büro kurulmamış ise kadastro müdürlüğüne başvurarak aplikasyon talebinde bulunun. (Aplikasyonu hangi amaçla talep ettiğinizi de belirtin) Aplikasyon sırasında, duvarınızın durumunun da gösterilemesini isteyin. Eğer gerçekten tecavüzü yoksa aplikasyon krokisinde bu durumdan da bahsedilmesi gerekir. Duvarın yola tecavüzü olmadığının belirtilmiş olduğu aplikasyon krokisi ile tapu müdürlüğüne başvurursanız, tapu kütüğündeki belirtim kaldırılır. ... Bu işlem için yerinde gösterme krokisi yeterli olmaz. Çünkü bu kroki zemine uygulanarak elde edilen bir kroki değildir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, apalazoglu

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.048 saniye
Geliştiren: Kunena Forum