İmar planı olan köylerde ihdas işlemi yapmak

8 yıl 2 ay önce #5157 Yazan: Haritacı_03
İmar planı olan köylerde ihdas işlemi yaparken yeni oluşan parsel köy tüzel kişiliği adına mı yoksa maliye hazinesi adına mı tescil olur. Kolay gelsin teşekkürler

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 2 ay önce #5159 Yazan: Şükrü MERCİMEK
Tapu kanunu "madde 21 - Köy ve belediye sınırları içinde kapanmış yollarla yol fazlaları köy veya belediye namına tescil olunur." yasa gereğince Köy Tüzel Kişiliği adına tescil olur. Şükrü MERCİMEK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, haritaciii87, Haritacı_03

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 2 ay önce #5168 Yazan: ceyhan
dikkat edilecek husus yol ve yol boşlukları ile köy boşluğu
köy boşluğu maliyeye
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 2 ay önce #5266 Yazan: aSiCoCuqq
Üstadım, köylerde imar planı yok ve yol genişlikleri misal 5m giderken biryerden sonra 8m olarak genişlemiş halde,bu kısımda ihdas işlemi yapılır mı?Benzer bir sorum şu şekilde;köyde yapılan ev parselin dışına taşmış halde ve kısmen yola tecavüzlüdür,bu alanı kurtarmak için ihdas yada idari yoldan tescil yapılır mı?Çok teşekkürler.(söz konusu alanlarda imar planı bulunmamakta)

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 2 ay önce #5268 Yazan: Şükrü MERCİMEK
Kadastro sonucu oluşan bir parselde değişiklik bir plana dayalı olması gerekir. Sizin sorunuzdan anladığım bu yer plansız alanlar imar yönetmeliğine tabii yerlerden olduğu, köyde olsa imar planı olmayan bir yerde ihdas ve terk yapılamaz. ihdas ve terk onaylanmış bir plana göre yapılır. plan olmadığından ihdas ve terk yapılamaz, binanın kadastro yoluna tecavüzlü olması ise, köy yerleşik alanı içerisinde kalıyorsa dahi tecavüzlü kısmın, yapılan planda yolda kalıyorsa tecavüzlüdür. Eğer planda yol fazlası olarak kalıyorsa ihdas edilerek tecavüzde giderilmiş olur. Plansız alanlar yönetmeliğini okumanızı öneririm.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: hkocak, 71excalibur71

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 11 ay önce #7247 Yazan: subasi58
peki hocam Türkiyede ben daha imar yaptırmış köy görmedim.köyde yoldan ihdas yapabilmek için sadece o bölgeye ada veya birkaç parsele mevzi imar planı yaptırsa daha sonrasında yoldan ihdas yapılıp köy tüzel kişiliğini daha sonrada satabilirmiyiz?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.060 saniye
Geliştiren: Kunena Forum