2b çalışması yapılacak alanda tapu tahsisli yerler

7 yıl 6 ay önce - 7 yıl 6 ay önce #6156 Yazan: ecelik
2b kadastro çalışması yapacağımız alanda imar parselleri var. Bu imar parsellerinin bir kısmında, 2b şerhinin yanı sıra beyanlar hanesinde "..... isimli kişiye tapu tahsislidir." belirtmesi bulunmakta.
Bahse konu tapu tahsis belirtmesi bulunan parsellerde 2b kadastro çalışması yapmamızda bir sakınca var mıdır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 6 ay önce #6174 Yazan: hkocak
Sn. "ecelik" dikkatine;

İmar parselinden bahsettiğinize göre oralar daha önce kadastro çalışmalarıyla tapulanmış, imar uygulanmış ve daha sonra geçen orman kadastrosu sırasında da orman içinde (2/B sahasında) kalmış yer olmalı... "..... isimli kişiye tapu tahsislidir" ifadesi ise; imar uygulaması sonucu tahsis olmalı.

Eğer doğru anladımsa yapılacak işlem şudur; öncesinde tapusu olan taşınmazlar için biliyoruz ki 6292 sayılı kanunun 7'nci madde birinci fıkra gereğince işlem yapılmaktadır. Dolayısıyla bahsettiğiniz parsellerin bu kapsamda değerlendirilmesi gerekir.

Konuyu yanlış anladımsa ya da yapacağınız araştırma sonucu elde edeceğiniz başka bilgi varsa ona göre sorunuzu yinelemeniz gerekir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 6 ay önce #6177 Yazan: ecelik
Üstadım buranin evveliyati kadastro parseliyken imar uygulamasi ile dagitim gormus ve imar parselleri oluşmuştur. Maliye Hazinesinin dava açması sonucu imar parsellerinin mülkiyeti Maliye Hazinesine geçmiştir.
Sorum şudur : Bahsettigim alandaki parseller Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup, 2981 sayılı yasa kapsamında Belediyenin talebi Milli Emlagin oluruyla Tapunun beyanlar hanesine ''... isimli kişiye tapu tahsislidir.'' belirtmesi konulmuştur. Bu parsellerde 2b şerhi de olmasına rağmen ilgili Milli Emlak Müdürlüğü şahıslara 6292 sayılı yasa kapsamında satış yapmıyor. Bu imar parsellerinde kullanıcı kadastro çalışması yapmamızda sakinca olur mu.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.051 saniye
Geliştiren: Kunena Forum