olan yöntemle kadastronun tamamlanması

7 yıl 6 ay önce #6163 Yazan: boon_tr_42
Merhaba
Müdürlüğümüz yetki alanı içerisin Bir birimde Tesis kadastro çalışmaları yapılıyor.Çalışmalar esnasında 105 ada 50 nolu parsel ilan süresince dava açıldığı Kadastro mahkemesinde alınan yazı anlaşılarak taşınmaz kesinleştirilmeden 105 ada 50 nolu parselin kadastro tutanağı kadastro mahkemesine gönderiliyor.Uzun bir mahkeme sürecinden (10 yıl gibi) sonra Kadastro mahkemesi Tapu Müdürlüğüne gönderdiği bir ara kararla 105 ada 50 nolu parselin sehven davalı parseller listesine alındığı olan yöntemle taşınmazın kadastrosunun tamamlanmasını istiyor Tapu Müdürlüğüde ara karararı Müdürlüğümüze göndererek olan yöntemle kadastrosunun tamamlanmasını istemektedir.
Sorum:
1-Olan yöntemle kadastrosunun tamamlanmasından ne anlamalıyız
2-Askıya alınan parselin kadastrosunun tamamlanması kadastro tutanağının kesinleştirilmesi midir
3-Bu gibi durumlarda Kadastro tutanağını Tapu Müdürlüğüde kesinleştire bilirmi?
4-Eğer kadastro tutanağı kesinleştirilecekse hangi müdürlük hangi tarih ile kadastro tutanağını kesinleştirmesi gerekir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 6 ay önce #6168 Yazan: hkocak
Sn. "boon_tr_42" dikkatine;

Askı ilânına alınmış bir parselden bahsediyorsunuz. Ve ilân sırasında dava açıldığı gerekçesiyle kesinleştirilmemiş ama Mahkeme tarafından dava açılmamış olduğu bildirilmiş. O halde; kadastro çalışmalarında askı ilânı sonrası ne yapılması gerekiyorsa bahis konusu parsel için de aynısının yapılması gerekecektir.

Bunun şekli yönü 47/D Yönetmeliğinin 25'inci madde son fıkrasında yer almaktadır. Son fıkra şu şekildedir; "3402 sayılı Kadastro kasnununun 11'inci maddesi gereğince yapılacak ilândan sonra, Kanunun 12'nci maddesine göre dava açılmayan kadastro tutanaklartına ait sınırlandırma ve tespitler, ilânın bitimini takip eden gün itibariyle kadastro müdürü tarafından onaylanarak kesinleştirilir."

Tutanağın kesinleştirilmesi Kadastro Müdürü tarafından yapılması gerekecektir. Neden gecikmeki yapılduığı konusu da not düşülebilir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: boon_tr_42, 71excalibur71, surveyor

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.075 saniye
Geliştiren: Kunena Forum