41 uygulamasında vekalet

7 yıl 5 ay önce #6262 Yazan: geo
Merhaba. Yapılacak olan bir 41 düzeltmesine konu olacak parsellerden bir tanesinin 16 tane maliği vardır. İlgili malikler tek bir kişi adına " Tapuda , kadastroda ve nüfusta oluşabilecek hataların düzeltilmesi için .......... kişiye vekaletimizi veriyoruz " şeklinde bir vekaletname sunmaktadırlar. Sorum 41 uygulamasında maliklere yapılacak olan tebligatlar ilgili vekaletlerden ötürü ilgili şahsa yapılması uygunmudur yoksa tüm maliklere tebligat yapılmalı mıdır ? Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 5 ay önce #6269 Yazan: serkanoz
Sayın geo dikkatine...
Belirtmiş olduğunuz parselin tüm maliklerine tebligat yapmalısınız, sonuçta taşınmazın tüm maliklerinin taşınmaz üzerinde tasarruf hakkı bulunmaktadır. Ancak yapılan tebligatlar neticesinde, yapılabilecek itirazlara vekalet verilen kişi ya da kişiler vekaletin verdiği yetki kapsamında işlem yapabilirler.
Bilginize...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 4 ay önce #6284 Yazan: 71excalibur71
vekaletname ile tebliğe karşı bir düzenleme hatırlamıyorum. Tapu müdürlüklerinde sıklıkla satış vb işlemler için vekaletname ile işlemler yapılabiliyorken, 16 malike ille tebliğe gerek yok kanaatindeyim. vekile elden ( kendisine asaleten, diğer şu şu şu maliklere vekaleten tebliğ edilmiştir.) belirtmesi ile işlem yapılabilir. hatta satış yetkisi olan vekaletname olsa bile bu vekaletle de aynı işlem yapılabilir kanaatindeyim.
kolay gelsin

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.070 saniye
Geliştiren: Kunena Forum