41. madde sonucunda hatalı tescil

6 yıl 10 ay önce #6673 Yazan: MCEYLAN
Değerli üstadlarım; 41 yaptığımız parsellerden birtanesi sehven krokisinde alan doğru olmasına rağmen teknik rapora 13000 m² yazılacağı yerde 11000 m² diye yazılmış, buna göre tebliğata çıkılmış ve buna görede tescil edilmiştir. Hata tescilden sonra anlaşılmıştır. Malik ölü olup vereselerden tek kişi yapılan alan hatasının düzeltilmesi için müracaat etmiştir. şimdi bu hatayı 2016/2 ye göremi düzeltmeliyiz tekrar 41 yaparakmı düzelmeliyiz. Malik'in ölü olduğu göz önüne alınarak bir cevap vermenizi siz değerli üstadlarımdan rica ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce #6676 Yazan: hkocak
Sn."MCEYLAN" dikkatine;

Hem bir düzeltme yapıyorsunuz ve hem de bir kez daha (üstelik yazım hatası gibi dikkatsizlik nedeniyle) hata yapıyorsunuz. Öncelikle sizin bir güzel kulağınızın çekilmesi gerekir... Sonra; sonrasını artık bir yazım hatası olarak değerlendirip, olabilecek en pratik yoldan düzeltmek gerekir.

Aslında, teorik olarak baktığımızda ikinci bir 41 uygulamasının daha yapılması gerekir. Ama konu belli iken, geriye yalnızca bir yazım hatası kalmış gibi değerlendirip, olabilecek en kısa yoldan, (ki 2016/2 sayılı genel gereğince de olabilir) düzeltmeyi yapmak gerekir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.124 saniye
Geliştiren: Kunena Forum