1954 ten beri devam eden dava

6 yıl 9 ay önce #6728 Yazan: gokboru88
Merhabalar. 1954 yılında annemin babaannesi rahmetli oluyor. Ozaman açılan bir dava var. Tespite ilişkin itiraz. Dava henüz sonuçlandırılmamış. Bir köy düşünün. Köydeki evlerin bulunduğu yer ve çevresi yaklaşık 1500-2000 dönüm yer davalık görünüyor.ben bu bilgiyi tapu kadastro sitesinden yaptığım sorgulamalarda ulaşabildim.
Dava dosyasından daha yeni haberimiz oldu. Annemin e devletinden gördüm. Dedem 2015 in 12.ayında rahmetli oldu. Annem Dedemin mirascısı olması nedeniyle anneannem ve diger 7 kardesi ile birlikte asli müdahil olarak davaya dahil edilmiş. Yalnız taraflarda sıkıntı var. Şöyleki; annemin banaannesi 4 çocuk sahibi ama hicbiri hayatta değil dolayisiyla bunlarin mirascilarinin hepsi davaya dahil edilmesi gerekirken sanirim ölen kisinin kayitlari mahkemede yok. Bundan dolayi sadece 2 çocuk mirascilari eklenmiş diğer 2 çocuk mirascilari yok. Eylülde de duruşma var. Biz dava dosyasindan fotokopi alarak durumu bildiren dilekçe vermeyi dusunuyoruz.
Mahkemeden taleplerimiz
1-babannemizin soy kütüğünün nüfustan celp edilerek mirascilarin tam tespit edilmesi ve davaya eklenmesi
2-dedemin saģlığında bize söyledigi söz konusu davalik olan taşınmazların vergisini biz ödüyoruz onlar kullanmaya devam ediyor demesinden dolayı 2015 ten geriye dogru vergi kayitlarinin celbini talep edecegiz
3-tarihci bir hocamizla yaptigimiz gorusmede rumi 1328 tarihli bir tapu defterinin müdürlükte olduğu o defterin celbi ile oradaki kayitlarin incelenmesi gerektigi
4-köy muhtarliginda 1954 tarihi civarı köyde ikamet edenlere dair bir defter olduģu ve bununda celp edilmesi gerektigi
....
Bunun dışinda neler yapabiliriz arkadaşlar?
Davacı maliye hazinesi,köy muhtarlığı ve 1954 ten sonra doğan dedemin bazı yiğenleri ve yigenlerinin çocukları görünüyor. Dosyanın esas kaydı1998 yılına ait. Sanırim yargitay a gidip gelmiş bozma olmuş tekrar esas almis. Yoksa 1954 te acilan davanin esasi 1954 olmaliydi.
Ben ayrıcs ilerleyen safhalarda tapu kadastro müfettişi bilirkisi olarak gelmesini talep etsem olurmu?
Bu kisiler aslen malatya ilinde adanaya yakinlarina gelerek söz konusu tasinmazlarin oldugu yere yerlesmisler ve yillardir isgalcidirler. Annemin babaannesi genc yasta dul kaldigi icin sanirim oradan cebren ve hile ile uzaklastirilmis.
Dava dosyasindan fotokopi almayi dusunuyoruz. Ben adliye calisaniyim konuya biraz vakıfim sayın üstadlar özellikle hangi evrakları almamiz gerekir. Saygılarimla. İbrahim ayas.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.047 saniye
Geliştiren: Kunena Forum