Sınırlandırma hatası

6 yıl 5 ay önce #6940 Yazan: gulizz
Tesis kadastrosu sırasında komşu iki parselin sınırlandırma krokisi üzerinde yazılan(154 ada 3 nolu parsel=Ahmet Demir, 154 ada 4 nolu parsel=Hasan DEMİR) malik ismi zemindeki kullanımla birebir tutuyor. Fakat tutanakta ve tapu da yazılan malik ismi ( 154 ada 3 nolu parsel=Hasan Demir, 154 ada 4 nolu parsel=Ahmet Demir) olacak şekilde yazılmış olup sınırlandırma krokisi üzerinde yazılı malik ismi ile ters yazılmıştır. Parsellere ait diğer tüm bilgiler doğru sadece malik ismi ters yazılmış. Ayrıca sınırlandırma krokisi üzerindeki yazılar da kurşun kalemle yazılmış. Sadece sınrılandırma korkisi üzerindeki malik ismine bakarak 41.madde kapsamında parsel maliklerini düzeltebilir miyim?Teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 5 ay önce #6948 Yazan: mbeyaz
Sn. "gulizz" dikkatine;

Hatanın 41.madde kapsamında düzeltilmesi mümkün değildir. Zira ortada teknik bir hata yoktur. Mülkiyete etki eden esaslı bir hata vardır. Tescile esas belgesine rağmen hatalı tescil edilen hatalı bir kayıt durumu olsa belki 2016/2 sayılı genelge gereğince düzeltilebilirdi. Ancak, o da mümkün değildir.

Zira tescile esas belge tutanaktır, sınırlandırma krokisi değil. O nedenle her iki taşınmaz malikinin birlikte gelip muvafakat vermesiyle ya da hükmen çözümden başka bir seçenek bulunmamaktadır.

Ancak kayıtlar üzerinde ayni veya şahsi hak sahipleri varsa onların da, yapılan tescil düzeltmesine muvafakat etmesi gerekir. Metin BEYAZ

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.055 saniye
Geliştiren: Kunena Forum