Encümende birleştirmesi için olumsuz karar alınan Tevhit işleminin alınan ücreti

6 yıl 4 ay önce #7013 Yazan: sesoydas
İyi günler ;

Birleştirme işlemi yapılmak istenen iki parsel için LİHKAB ( Lisanslı Harita ve Kadastro Bürosu) a Değişiklik Dosyasını hazırlaması için başvuru yapılıyor Başvuru esnasında işlemin ücreti tahsil ediliyor ve dosya hazırlanıp ilgili Belediye Encümenine sunuluyor . Belediye Encümeninden karar olumsuz çıkıyor ve birleştirme işlemine müsade edilmiyor. Encümen kararı olumsuz olduğu için yapılamayın birleştirme işleminin ücretinin LİHKAB tarafından geri iade edilmesi gerekmez mi ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 4 ay önce #7040 Yazan: hkocak
Sn."sesoydas" dikkatine;

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu 2010/13 nolu genelgenin 37'nci maddesine göre; "Hizmet ücreti sözleşmenin inzalanması esnasında ödenir." Bilindiği üzere sözleşme de işlemin başında yapılır. İşin devamına gelince, aynı genelgedeki diğer düzenlemelere bakılacak olursa herşey yolunda olan bir durum varmış gibidir. Yani talep edilen işlem, imar mevzuatına uygun olmadığı durumlarda geri dönüşün (ücret konusundaki geri dönüşün) nasıl olacağına dair herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

Ama bu demek değildir ki; LİHKAB baştan ücretini alır ve de sonrası Allah kerim... Böyle bir şey olmamalı, LİHKAB öncelikle işlemin olup olmayacağı konusunda bir ön araştırma yaparak talebi almalıdır. Sizden aldığı ücrete gelince de, bir şekilde iade etmesi gerekir. Somut dayanak derseniz yok ama işlemin olmaması sizin hatanızdan kaynaklanmıyor. LİHKAB işlemin yapılıp yapılamayacağını yeterince araştırmadan ücreti aldığı için, dayanak olmaması durumunda bile, iade etmemesi hiç etik olmayacaktır. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.057 saniye
Geliştiren: Kunena Forum