- İletiler: 3
- Size teşekkür edenler: 0
hatalı ölçümleme
- fardo
-
Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
-
Daha az
Daha fazla
10 yıl 5 ay önce #3036
Yazan: fardo
hatalı ölçümleme, fardo tarafından oluşturuldu
Hisseli tapudan ifrazlı tapuya geçerken 1991 yılında belediyenin yaptığı uygulama sırasında benim parselime ait 21 metrekare yan parsele fazladan yazılmış bunu komşu parsel sahibide kabul ediyor ve bana geri vermek istiyor. İki arsa üzerinde binalarımız var ve tapuya göre bizim evin bir kısmı onlarının arsasının içinde. Eski hisseli tapularımızda ise hisseler eşit 176 şar metrekare gözüküyor. Tapuda halletmeye çalıştım ancak tapu belediyeye gitmemi istedi. Belediye 5000 tl masraflı bi işlemler dizisi ile bunu çözmemi önerdi. Ben zaten mağdurken bi daha mağdur olmak istemiyorum. Kanunları araştırdım 3402 sayılı kadastro kanunun 41. maddesi sanırım beni anlatıyor. Ve tapu dairesinin bunu çözmesi gerektiğini söylüyor. Ancak tapuya gittiğimde hep beni belediyeye yönlendiriyorlar. Neden böyle oluyor. Tapu mevzuatında yazan hiçbişeyi tapuya yaptıramıyorum. Hep belediye öne sürülüyor bunun sebebi nedir. Belediye bana arsa aplikasyonu çıkart dedi tapudan. Ataşehir tapuya gittim sadece özel bir şahsın bunu yaptığını artık tapunun bunu yapmadığını söyledi. Bu özel şahıs 145 tl olan işlemi 650 liraya yapacağını söyledi. Ben artık bu işlemler için para ödemek istemiyorum. Kanunlarda yazan hakkımızı nasıl isteyeyebiliriz. Bilirkişi olarak desteğinizi ve bilginizi rica ederim. Şimdiden teşekkürler.
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
- hkocak
-
- Çevrim dışı
- Yönetici
-
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 1466
- Size teşekkür edenler: 1169
10 yıl 5 ay önce #3083
Yazan: hkocak
hkocak tarafından hatalı ölçümleme konusunda yanıtlandı
Sn. "fargo" dikkatine;
Parseliniz ile komşu parsel arasında gerçekten bir hata yapılmış mı, bunu Tapu Müdürlüğü değil, Kadastro Müdürlüğü bilir. Eğer hata yapılmış olduğu tespit edilirse; "sınırlandırma hatası" kapsamında, belirttiğiniz gibi 3402 sayılı Kadastro Kanununun 41'inci maddesi gerğince düzeltilebilir. Bu parseller imar parseli olması nedeniyle olsa gerek Tapu Kadastro İdaresi düzeltmeye yanaşmıyor... Aplikasyona gelince, bu işlemi, özel şahıs değil, lisan bürolar yapmaktadır. Fiyatı da büroda asılı olmalıdır. Asılı fiyat pazarlıksız uygulanmalıdır. ... Hüseyin KOÇAK
Parseliniz ile komşu parsel arasında gerçekten bir hata yapılmış mı, bunu Tapu Müdürlüğü değil, Kadastro Müdürlüğü bilir. Eğer hata yapılmış olduğu tespit edilirse; "sınırlandırma hatası" kapsamında, belirttiğiniz gibi 3402 sayılı Kadastro Kanununun 41'inci maddesi gerğince düzeltilebilir. Bu parseller imar parseli olması nedeniyle olsa gerek Tapu Kadastro İdaresi düzeltmeye yanaşmıyor... Aplikasyona gelince, bu işlemi, özel şahıs değil, lisan bürolar yapmaktadır. Fiyatı da büroda asılı olmalıdır. Asılı fiyat pazarlıksız uygulanmalıdır. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: bedrettin toy, fardo
- fardo
-
Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
-
Daha az
Daha fazla
10 yıl 5 ay önce #3103
fardo tarafından hatalı ölçümleme konusunda yanıtlandı
Anladığım şu: imarlı arsa olduğu için kadastro karışmıyor belediye ile işimi halletmem lazım. Öyleyse ben belediyeden tevhid-ifraz işlemi isteyeyim bu şekilde yapabiliriz heralde
- hkocak
-
- Çevrim dışı
- Yönetici
-
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 1466
- Size teşekkür edenler: 1169
10 yıl 5 ay önce #3104
Yazan: hkocak
hkocak tarafından hatalı ölçümleme konusunda yanıtlandı
Sn."fardo " dikkatine;
Sorununuz için tehvit-ifraz bir çözümdür. Bunun için siz ve komşu parsel malikinin birlikte hareket edip, işlemin haritasını yaptırmanız gerekir. İşlemin haritası lisanslı bürolar tarafından değil, serbest büro olarak faaliyet gösteren bir harita kadastro mühendisleri tarafından yapılır. Dediğim gibi komşu parsel maliki ile bu harita bürolarından birine başvurmalısınız. ... Hüseyin KOÇAK
Sorununuz için tehvit-ifraz bir çözümdür. Bunun için siz ve komşu parsel malikinin birlikte hareket edip, işlemin haritasını yaptırmanız gerekir. İşlemin haritası lisanslı bürolar tarafından değil, serbest büro olarak faaliyet gösteren bir harita kadastro mühendisleri tarafından yapılır. Dediğim gibi komşu parsel maliki ile bu harita bürolarından birine başvurmalısınız. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: fardo
- fardo
-
Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
-
Daha az
Daha fazla
10 yıl 5 ay önce #3123
fardo tarafından hatalı ölçümleme konusunda yanıtlandı
Peki Hüseyin Bey bir sorum daha olacak. Siz uzmanlar ve kanun koyucu bize tapu ve kadastro konusunda yol gösteriyor. Bizim sorunlarımızı anlatıyor ve bize yol gösteriyorsunuz. Buraya kadar hepsi doğru ve gerçek. Fakat benim olayımda bir isim tashihi oldu tapu halletmedi belediyeden çözdük. Şimdi sınırlandırma hatasını çözücez kadastro çözmesi gerekiyor ama ben yine belediye ile yapmak zorundayım. Ve ben bi şekilde mağdur iken ve kanunlar beni koruyorken neden ben farklı kurumlarla ve çözümlerle başbaşa kalıyorum. Bunun nedenini öğrenebilir miyim. Bana kalırsa ben tek değilim ve bu sorunlarla belediye ile muhatap olan çok kişi vardır. Bu nedenle bu sitede yada başka sitelerde ve belediye kanunlarında bunlar yer almalı diye düşünüyorum.
Sayfa oluşturma süresi: 0.103 saniye