apilkasyonda yüzölçümü hatası

8 yıl 5 ay önce #4860 Yazan: madxyz
Lihkab, aplikasyonunu yaptığı parselin tapu alanı ile hesaplanan yüzölçümü arasında tecvizi, aşan fark bulunduğunu belirterek yüzölçümünün düzeltilmesinden sonra işleme devam edeceğini belirtmiştir. Kadastro çalışmalarında parsel takeomtrik olarak ölçülmüş ve planimetre ile yüzölçümü hesaplanmıştır. Durum kadastro müdürlüğünce incelenerek LİHKAB'a cevap yazılmıştır. Bu yazıda parselin kadastral ölçü değerleri ile paftasının uyumlu olması, zeminde de sıkıntı olmaması durumunda apilkasyonu bekletmeksizin yapması, aplikasyon krokisinin alım yüzölçümü kısmına hesaplanan yüzölçümünün yazılarak aplikasyon belgesini vermesi yazılmıştır.
1) Bu şekilde tapu ile hesap yüzölçümünde hesaplama tekniğinden kaynaklanan farklılık teknik hata mıdır?
2) LİHKAB'ın yazısına istinaden yüzölçümü farklılığı illa ki Müdürlükçe düzeltildikten sonra mı LİHKAB aplikasyon krokisi vermelidir?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 4 ay önce - 8 yıl 4 ay önce #4865 Yazan: hkocak
Sn. "madxyz" dikkatine;

Ortada bir çelişki bir farklılık varsa bunun düzeltilmesi gerekir. Teknik hata mı, değil mi, isimlendirmesine gerek yok. Bahsettiğiniz şekilde olan farklılıklar da biliyorsunuz ki madde.41/2 ve 2010/22 sayılı genelge gereğince düzeltilmektedir.

Mevcut hata (ya da çelişki) aplikasyonu etkilemiyorsa, hata aplikasyondan sonra da düzeltilebilir. Bu konu daha önce bir makale olarak yazılıp bu Sitede yer verilmiştir. Bu Sitenin "MAKALELER" kategorisi, "TAPU-FEN" sayfasında; "HATA BULUNAN PARSELLERDE APLİKASYON" başlıklı makaleyi okumanızı öneririm. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.136 saniye
Geliştiren: Kunena Forum