Köy içi Parsellerde İfraz

6 yıl 4 hafta önce #7215 Yazan: ghm
Köy içinde 3000 m2 alanlı iki yola cepheli köşebaşı parsel var. Cephe aldığı yollardan biri çıkmaz yol, diğeri normal yol. Bu parseli 2'ye ifraz etmek istiyoruz. İfraz cephe ve derinlik şartlarını sağlıyor fakat ifraz sonucunda parselin tek cephesi kalıyor ve çıkmaz yola cepheli oluyor. Bu ifraz işlemi uygun mudur? Yapılabilir mi?
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 3 hafta önce #7221 Yazan: hkocak
Sn. "ghm" dikkatine;

Plânsız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 15'inci maddesi; "... Çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemez..." hükmündedir.

Bu konuda Bayındırlık bakanlığının 27.05.1992 tarihli ve (9107) sayılı talimatnamesi de şu şekildedir; ".... Buna göre; ifrazı yapılmak istenen parsellerin yola cephesi yok ise, umumi bir yola çıkışı sağlanabilecek şekilde, en az 7 metre genişliğinde trafik akışını ve dönüş emniyetini sağlayacak biçimde düzenlenmesi ve bunun tapudan yol olarak terkin edilmesi, şayet parsel çıkmaz yola cep-hesi ise yine yolun şehircilik ilkelerine uygun olarak trafik akışını ve dönüş emniyetini sağlayacak biçimde düzenlenmesi ve düzenleme sonrasında parsellerden yola gidecek kısımların tapudan yol olarak terkin edilmesi halinde, yola cephenin sağlanması ve çıkmaz yol özelliğinin ortadan kaldırılmasını takiben ifraz ve tevhidinin yapılması gerekmektedir.”

Buradan bir şey çıkarabilirseniz, bakın diye yazdım. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: surveyor

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.060 saniye
Geliştiren: Kunena Forum