İrtifak Hakkı Terkini

5 yıl 8 ay önce #7402 Yazan: Ali Tuner
Saygı ve Selamlarımla soruma geçiyorum...
Eski tarihlerde 18 uygulamasına tabi tutulmuş olan kadastro parsellerinden; imar dağıtımı sonucu oluşmuş imar parsellerine aktarılan ve hükmünü kaybetmiş olan ( geçit hakkı, su verme hakkı, damlalık hakkı vb.) irtifak haklarının terkini için Kadastro Müdürlüğü ya da Lihkab' nun tescil bildirimi düzenlemesine gerek varmıdır, yoksa bu işlem Tapu Müdürlüklerine yapılacak müracaat neticesinde mi gerçekleştirilmelidir.
Yine uygulamada "....üzerindeki bina ....... 'a aittir" gibi hakların terkini taleplerinde Kadastro Müdürlükleri/Lisanslı Büronun tescil bildirimi düzenleyerek söz konusu binanın yıkılmış olduğunu belirtmesi istenmekte ve Tapu Müdürlüğünce ilgililerine tebligat yapılarak terkin sağlanmaktadır. Bu uygulamanın sağlıklı olup olmadığı hususunda da yorumlarınızı alabilirsem çok sevinirim.
Lisanslı Büroların bu tip işlemleri; yapılıyken yapısız hale gelme talepleri için düzenledikleri tescil bildiriminde belirtebilecekken cins değişikliği işlemi için ayrı , irtifak hakkı terkini için ayrı talep ve ücret alarak yapmaları doğrumudur. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.048 saniye
Geliştiren: Kunena Forum