YURT DIŞINDAN VERİLEN VEKALETNAME

10 yıl 2 ay önce #1891 Yazan: soydan
öncelikle böyle bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkür etmek istiyorum.
benim sorum şu dedemden kalan arazinin (mirasın) paylaşılması gerekiyordu. ve ben kıbrısta olduğum için mirasçılardan biri olarak ben olmadan işlemlerin halledemediklerini soylediler ve her geçen gün vergi borcunun işlediğini belirtiler bende kıbrısta olduğum için gidişim dönüşüm masraflı ve buradaki işlerim sebebiyle gidemedim ve ablama vekalet verme kararı aldım. ve kıbrısta bulunan tasdik memurundan vekaletname çıkarttırdım. ancak vekaletname Türkiye de olduğu gibi değil burada hazırladıkları gibi vekaletname çıkardılar düz yazı şeklinde ancak noterin mührü imzası mevcut. ben vekaleti çıkarttım ve ablama gönderdim. tapuya gittiklerinde kabul etmemişler. nedeni ise kendim yazmışşım gibi gözüktüğü içinmiş ama sonuçta mühür ve imza var. kabul etmeleri için nasıl vekalet düzenlenmeli bir bilgi verebilirmisiniz. yardımlarınızı bekliyorum. ayrıca aynı vekaletname ziraat bankası tarafından kabul edilmiştir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 2 ay önce #1892 Yazan: yyildirim02
Lahey sözleşmesine taraf yabancı ülkelerce kendi ulusal mevzuatlarına uygun olarak düzenlenmiş olan vekaletnamelerin 5 Ekim 1961 tarihli Lahey Sözleşmesi gereğince onaylanarak, onay şerhi verilen ulusal dilin yanına Fransızca olarak “ Apostille” (Convention de La Haye du Octobre 1961) yazısının olması durumunda bu tür vekaletname ve belgeler ile Türkçe çevirilerinin o yerde bulunan Türk Konsolosluğunun onayına gerek olmaksızın doğrudan Müdürlüklerimizce işleme alınması,
Lahey sözleşmesine taraf olmayan yabancı ülke noterlerinin kendi ulusal mevzuatına uygun olarak düzenlediği ( Apostille yazısı bulunmayan) vekaletnamelerdeki noterin imzasının bağlı bulunduğu makam tarafından, bu merciin imza ve mührünün o yerdeki Türk Konsolosluğunca onaylanması durumunda Müdürlüklerimizce işleme alınması gerekmektedir.
Ülkemizde kullanılacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti noterliklerince düzenlenen vekaletnamelerle işlem talebi halinde söz konusu vekaletnamelerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Konsolosluğumuz onayı aranması gerekmektedir.
Yabancı ülkelerin kendi iç hukukuna uygun olarak düzenlenmiş olan vekaletnamelerde şekil şartları aranmaz.
Türk elçilik veya konsolosluklarınca düzenlenen veya yabancı devletlerin yetkili makamlarınca düzenlenerek o yerdeki elçilik veya konsolosluklarımızca onaylanan vekaletname ve diğer belgeler, Dışişleri Bakanlığı veya valiliklerin onayı aranılmadan kabul edilecektir.
Ancak, muhtemel sahteciliklerin ve dolayısıyla Hazine sorumluluğunun önlenmesi bakımından; Yurt dışındaki elçilik veya konsolosluklarımız ile ülkemiz noterlerince düzenlenen vekaletnamelerin, tanzim şekli ve içeriği ile yetkilinin imzası ve mührünün doğruluğu yönünden tereddüt edilerek kanaata varılamaması halinde, ilgili müdürlükçe telefon, faks, e-mail vb. tüm teknolojik imkanlardan yararlanılarak kuşku gidermeye yönelik çalışmaların yapılması, net biçimde kanaat oluşturacak teyidin alınması halinde işlemin yerine getirilmesi, yeterli kanaat oluşturulamaz ise işlemin ret edilmesi uygun olacaktır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.060 saniye
Geliştiren: Kunena Forum