Turizm alanı ilan edilen yerdeki ihdas parselleri

9 yıl 10 ay önce #2398 Yazan: ideal
Mrb Hocam acil yardımınıza ihtiyacım var.
eski kadastro mülkiyeti maliye hazinesi adına olan bir yerde terkler yapıldıktan , yeniden bir plan değişikliği yaoılıp ihdaslık bir durum ortaya çıktığında , eski maliye hazinesinden terk yapıldığı için oluşan ihdasın turizm alanı ilan edilmesinden dolayı oluşan imar yolundan ihdasın maliye hazinesi mi belediye adına mı tescil edilmesi doğrudur?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 10 ay önce #2406 Yazan: kasak
Sn "ideal"
3194 sayılı imar kanununun 11 .maddesinde "İmar planlarında; meydan, yol, park, yeşil saha, otopark, toplu taşıma istasyonu ve terminal gibi umumi hizmetlere ayrılmış yerlere rastlayan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait gayrimenkuller ile askeri yasak bölgeler, güvenlik bölgeleri ile ülke güvenliği ile doğrudan doğruya ilgili Türk Silahlı Kuvvetlerine ait harekat ve savunma amaçlı yerler hariç Hazine ve özel idareye ait arazi ve arsalar belediye veya valiliğin teklifi, Maliye ve Gümrük Bakanlığının onayı ile belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyeye; belediye ve mücavir alan hudutları dışında özel idareye bedelsiz terk edilir ve tapu kaydı terkin edilir. Ancak, bu yerlerin üzerinde bina bulunduğu takdirde, arsası hariç yalnız binanın halihazır kıymeti için takdir edilecek bedel ödenir. Bedeli ve ödeme şekli taraflarca tespit olunur. Bu suretle maledilen arazi ve arsalar belediye veya özel idare tarafından satılamaz ve başka bir maksat için kullanılamaz. Bu hususta tapu kütüğünün beyanlar hanesine gerekli şerh konur.
Bu yerlerin kullanılış şekli, yeni bir imar planıyla değiştirilip özel mülkiyete konu olabilecek hale getirildiği takdirde, bu yerler devir alınan idareye belediye veya özel idarece aynı usulle iade edilir. Buna aykırı davranışı sabit olan ilgililer şahsen sorumludur
." hükmü bulunmaktadır.
Bu hükümler doğrultusunda, hazineye ait parsellerin imar planına göre yapılan terkini sonrasında imar planında yapılan değişiklikle beraber tescile konu olması halinde yukarıda belirtilen özel hususlar haricinde maliye hazinesi adına tescil edilmesi gerekmektedir. Ayrıca Kanun metnine ek olarak 1477 sayılı genelge de husus ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.064 saniye
Geliştiren: Kunena Forum