Geri Dönüşüm Cetveli

6 yıl 6 ay önce #6927 Yazan: mustafacinili
-2011 yılında Adapazarı belediyesi tarafından söz konusu bölgede 3194 sayılı kanunun 18.maddesi imar uygulaması kararı alınmış olup, uygulama aşamasına geçilmemiştir.Daha sonra 2015 yılında Adapazarı Belediyesi 2011 yılında almış olduğu encümen kararını iptal etmiştir.
-2016 yılında Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Belediyesinden 3194 sayılı imar kanunun 18.maddesini uygulamak için yetki istemiş Adapazarı belediyesi tarafından yetki Sakarya Büyükşehir Belediyesine verilmiştir.
-Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar uygulamasını yapmış olup , tarafımızdan açılan davada yapılan imar uygulamasının hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile uygulama iptal edilmiştir.
-Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bölge İdare Mahkemesi kararına istinaden imar uygulaması ile ilgili almış olduğu encümen kararını iptal ederek Adapazarı belediyesinden aldığı imar uygulama yetkisini iade etmiştir.(Yeni Bir uygulama kararı alınmamıştır.)
-Bunlarla birlikte iki kurumda 18.madde imar uygulaması yapmayacağından geri dönüşüm cetveli ihtiyacı doğmuştur.Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi geri dönüşüm cetvellerini hazırlamayarak ; Adapazarı belediyesi , geri dönüşüm cetvelini yapması gerekenin Sakarya büyükşehir belediyesi olduğunu , Sakarya Büyükşehir Belediyesi de geri dönüşüm cetvelinin Adapazarı Belediyesi tarafından hazırlanması gerektiğini belirtmiştir.
Hal böyle iken hangi kurumun geri dönüşüm cetvelini hazırlayacağı konusunda ; yukarıdaki olayların akış şemasına ve sonucuna göre geri dönüşüm cetvelinin hangi kurum tarafından hazırlanması gerekir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 6 ay önce #6937 Yazan: hkocak
Sn. "mustafacinili" dikkatine;

Hukukun genel kuralı olarak, yetkide paralellik gereğince; halen tescilli olan imar uygulaması hangi idare tarafından yapılmış ise geri dönüşüm işlemini de aynı idarenin yapması gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: mustafacinili

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.076 saniye
Geliştiren: Kunena Forum