İmar Revizyon Dop Oranı

6 yıl 6 ay önce #6930 Yazan: turk35
Belediyece 1998 yılında yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı sınırları içinde olan yerin bir kısmına 18 uygulaması yapılmış bir kısmına yapılmamıştır. Şöyle ki tek tapu olan yer kadastral bölünmüş, tapunun birinden DOP alınmış, diğerinden alınmamıştır. Bu durumda, 20 yıl önce uygulama imar planı sınırları içerisinde yapılan 18 uygulaması oranının, yeni yapılacak ilave revizyon planından sonraki 18 uygulaması oranını bağlayıcılığı var mıdır? Örnek vermek gerekirse; eski oran 35 ise yeni oran 40 olabilir mi, yoksa aynı uygulama imar planı sınırları içerisinde olduğundan yine 35 olmak zorunda mıdır?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 6 ay önce #6936 Yazan: hkocak
Sn. "turk35" dikkatine;

Uygulama bugün yapılıyorsa bugünün koşullarına tabidir. Yani DOP oranı olarak %40'a tabidir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 6 ay önce #6938 Yazan: turk35
Sayın Koçak cevabınız için teşekkür ederim. Söz konusu sorum için biraz daha açıklama yapmam gerekirse geçmiş uygulama şu an hala yürürlülükte değil. Şöyle ki;

Şu an 1998 yılında 18 uygulaması yapılan adanın DOP oranı fazlalığından dolayı revizyon imar planı ile kamu alanlarının(okul garaj vb) bu yerden alınıp başka yere taşınması söz konusu.Uygulama bu gün değil 20 yıl önce yapılmış ama amacına ulaşamamış.Belediye şu an aynı uygulamayı revizyon planıyla fazla olan DOP oranını düşürerek yasal sınıra çekmeye çalışıyor.İlk başta bağış istendi ama yüzde 27 gibi bir bağış söz konusu olunca kimse bu öneriye sıcak bakmadı.Uygulama bu gün yapılıyorsa bugünün koşullarına tabii olunmasından daha doğal bir durum söz konusu olamaz ama hukukun genel kuralı olarak yetkide paralellik ve eşitlik gereğince “aynı uygulamada” bir yeri önce 2 ye bölüp birinden yüzde 35 birinden yüzde 40 almak ne kadar hukukidir yasal mevzuat gereğidir. Bunu hala anlamaya çalışıyorum. Revizyon imar planı ya da bağış istenmesi yeni bir uygulama sayılıyorsa diyecek pek bir şey yok sanırım. Saygılarımla.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.063 saniye
Geliştiren: Kunena Forum