18 İMAR UYGULAMASINDA 15-16 İLE TERK YAPILAN PARSELLERDEN DOP KESİLMESİ

6 yıl 2 ay önce #7142 Yazan: ideal
HOCAM KOLAY GELSİN
18 İMAR UYGULAMASI SINIRLARI İÇERİSİNDE KALAN PARSELLERİN 15-16 İLE YOLTERK ORANLARININ HESAPLANARAK 18 DOP ORANINA TAMAMLANMAMASI GİBİ BİR DURUM OLABİLİR Mİ ?
ÜZERİNDE BİNA VE İŞLETMESİ OLAN YERLER İÇİN MÜLKİYETİNİ KORUMAK ADINA O PARSELLERDEN YENİDEN DOP KESİLEMEMESİ İMARA AYKIRI BİR DURUM MUDUR?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 2 ay önce #7144 Yazan: hkocak
Sn. "ideal" dikkatine;

Daha önce 15 ve 16'ncı maddeler gereğince yapılan terk oranın, bugün yapılacak olan 18 uygulaması sırasında belirlenecek DOP oranına tamamlanması 18.Madde Uygulama Yönetmeliğin 11'İnci maddesinin gereğidir. Tamamlanmaması halinde eşitliğe aykırılık olur.

Parsel 15 ve 16 gereğince oluştuğuna göre o parsel imar parselidir. 18 uygulaması sırasında sınırları daraltılmaz, yalnızca ek olarak kesilecek orana tekabül edecek miktar kadar o parsele hissedar girer. Sonradan gelecek olan hissedar da, parsel içinde bulunan bina ya da tesise hissedar olmaz, yalnızca zemine hissedar olur. Bu kural 18'inci maddenin 8'inci fıkrasında yer almaktadır. Sonradan giren hissedarın payı satın alınabilir. Dolayısıyla telaşlanmaya gerek yok. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.051 saniye
Geliştiren: Kunena Forum