18. madde imar uyglamasında daha önceden terk yapılan parsellerin dahil olması

6 yıl 2 ay önce #7150 Yazan: ulgn
iyi günler
elimizde daha önceden 15-16 ile yola terki bulunan parsellerinde dahil olduğu bir 18 .madde imar uygulaması dosyası var. Bu uygulama alanı için dop hesabı yapılırken daha önceden 15-16 ile yola terk edilen alanlar ilgili parsellerine göre bağış olarak gösterilerek dop hesabı yapılmıştır.
15-16 ile yol olarak terk edilen alanların bağış olarak gösterilmesi yerine ilgili parsellerinde (edop) olarak gösterilerek dop hesabı yapılması daha doğru olmaz mı? ayrıca yola terk alanlarının bağış alanı olarak tanımlanarak yapılan bir dop hesabında ve düzenlenen özet cetvelinde bağış alanı ilgili parsellerin üzerine eklenmediğinden dolayı terki bulunan parsellerden daha önceki yola terk oranları hesaba katılmadan dop kesintisi yapılıyor. Eğer daha önceki yola terkler ilgili parsellerinde edop olarak gösterilerek dop hesabı yapılırsa terki bulunan parsellerin terk miktarları parsellere eklenerek eklenmiş alanlar üzerinden dop kesintisi yapılacak ve bu durumda terk miktarlarının oranları ile dop oranı arasında ki fark bu parsellerden kesilmiş olacak ve uygulamanın böyle yapılmasının daha doğru olacağı düşüncesindeyiz.
bu yüzden bahse konu dosyayı dop oranı ve özet cetvelleri hatalı düzenlendiğinden dolayı ilgili idareye iade etme düşüncesindeyiz.
bu konu hakkında sizce nasıl bir yol izlemeliyiz.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 2 ay önce #7151 Yazan: hkocak
Sn. "ulgn" dikkatine;

Sorunuzun içinde kendi görüşünüzü de yazmışsınız. Görüşünüze aynen katılıyorum... Anladığım kadarıyla belediye daha önce yola terki bulunan parsellerle ilgili hesaba girmek yerine işin kolayına kaçmış. Ama işin bir de şu boyutu var, terki bulunan parsel maliklerinin yerleri ile ilgili hatalı bilgiyi resmiyete geçirmeye çalışıyor. Dosyanın ilk etapta reddedilmesi en doğrusu olacaktır. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.058 saniye
Geliştiren: Kunena Forum