GERİ DÖNÜŞÜMDE YOLDAN İHDASLARIN DURUMU

6 yıl 2 hafta önce #7233 Yazan: fgun
Merhaba Hocam,

2006 yılında yapılan 18.madde uygulaması 2008 yılında idare mahkemesi tarafından kapanan yolların ihdasından dolayı iptal edilmiştir. Bu yollar belediye adına ihdas edilmiş daha sonra DOP kesintisi yapılmış ve belediye adına tescil edilmiş. Tescil sonrasında da üçüncü şahıslara satılmıştır. Bu alanlar toplamda yaklaşık 1200 m2 kadardır.

Şimdi uygulamanın geri dönüşümüyle birlikte yeni uygulaması yapılırken düzenleme sınırını genişletip 1200 m2 belediye parsellerini yeni uygulamaya dahil edip bu problemi satın alma işlemi yapmadan çözmeyi düşünmekteyiz. Bu 1200 m2'yi yeni uygulamada vatandaşların imar parseline dağıtıp ihdastan gelen mağduriyetlerini gidermeyi düşünmekteyiz.

İhdastan geri dönen parsellerin beyanlar şerhine "Yolda kaldığından dolayı terk edilmiştir" diye yazarak öldürebilir miyiz?
Eğer mümkün değilse bu geri dönen ihdas parsellerinin terkinini nasıl yapabiliriz ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 2 hafta önce #7238 Yazan: hkocak
Sn. "fgun" dikkatine;

Verdiğiniz örneğe uygun olarak yolların geri dönüşü ve yapılacak işler konusunda somut bir mevzuat düzenlemesi bulunmamaktadır... Ancak sonuç olarak o yerler yoldan gelmektedir, İdare mahkemesi de bu gerekçe ile uygulamayı bozmuştur, siz de bozma gerekçesine uygun düşecek bir uygulama yapmak istiyorsunuz, ayrıca vatandaşın mağduriyetini de gideriyorsunuz; öyleyse geriye şekli kısım kalmaktadır.

Sizin önerdiğiniz şekil de bir seçenek olabilir... Bence de önerdiğiniz şekilde uygulama yapmanızda sakınca bulunmamaktadır. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.055 saniye
Geliştiren: Kunena Forum