18.Madde uygulamalarında Tedaş vb kurumların İrtifak hakları

5 yıl 11 ay önce #7285 Yazan: fatihkirmit
Üstadım öncelikle böyle bir site oluşturup bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim
1.sorum
18.Madde uygulamalarında Tedaş vb kurumların İrtifak haklarından yola-parka vb gibi terk edilen alanlara denk gelen kısımlarda nasıl bir yol izlenilmelidir?
2.sorum
Tescil harici olan kısımların 18.madde uygulaması ile idari yoldan tescili nasıl olmalıdır?
3.sorum
18.madde uygulamalarında yoldan kazanılan doplar için ihdas beyannamesi düzenlenmesi gerekir mi ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 10 ay önce #7290 Yazan: hkocak
Sn. "fatihkirmit" dikkatine;

1. 18 uygulamasında Tedaş vb kurumlara ait irtifak hakları, yola-parka denk geliyorsa haritasında görünmesini sağlamak dışında birşey yapılmamalı. Bilahare talep üzerine o kısımlar, sırf irtifak hakkı nedeniyle, tescil edilebilir.

2. Tescil harici olan yerler 18 uygulamasına Maliye Hazinesi adına girer. 18 uygulaması öncesinde, İdari talep üzerine Maliye Hazinesi adına tescili sağlanıp uygulamaya alınması en doğrusu olur. Ama öncesinde tescili sağlanmamış olsa bile 18 dosyasında getirilmişse, bu dosyadaki bilgiler doğrultusunda tescili sağlandıktan sonra 18 uygulamasına dahil edildiği için gittisi gösterilip tapu kütük sayfası kapatılabilir.

3. 18 uygulamasına "yoldan kazanılan doplar" şeklinde bir tanım hiç bir şey ifade etmez... 18 uygulaması sırasında yolların ihdasından mı, yoksa DOP'tan karşılanacak yerlerin yollardan karşılanmasından mı bahsediyorsunuz? Sanki DOP'tan karşılanacak yerlerin yollardan karşılanması durumundan bahsediyorsunuz. En azından bir krokisi olmalı, yüzölçümü de hesaplanmış olmalı, şekli yönü çok da önemli değil, bir şekilde anlaşılsın yeter. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.124 saniye
Geliştiren: Kunena Forum