geri dönüşüm yapılmış alanda18. madde uygulaması ve hisse çözümü.

5 yıl 10 ay önce #7317 Yazan: zeki
Merhaba,

Daha önceden 18. madde uygulaması yapılmış bir alanda yeniden 18. madde uygulaması yapılacaktır. ilk yapılan uygulamaya giren parsellerden 1 tanesinde 3 adet hissedar bulunmaktadır. 3 malik ilk yapılan imar uygulamasında tek bir parsele tahsis edilmiş ve daha sonra vatandaşlar parseli 3 e ifraz ederek hissedarlığı ortadan kaldırmışlardır. yapılan imar uygulaması mahkeme kararı ile bozulup geri dönüşüm işlemi tamamlandığında yeniden hissedar olarak tek bir parsele tahsis edilmişlerdir.

Bahsi geçen parseldeki hissedarlık 1985 yılı öncesinde oluşmadığından doğrudan ek-1 şartını sağlamamaktadır.
Yeni yapılacak imar uygulamasında bozulmuş olan imar uygulaması sonrası yapılan ifraz işlemi öne sürülerek hisse çözümü yapılabilir mi ? Yoksa vatandaş yeni yapılacak imar uygulaması sonrasında yeniden ifraz işlemi yaptırmak zorunda mıdır?

İyi Çalışmalar.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 10 ay önce - 5 yıl 10 ay önce #7320 Yazan: hkocak
Sn. "zeki" dikkatine;

İlginç olmuş... İmar parseli olarak müstakil hale gelmişler, sonra uygulama iptal edildiğinde geldileri aynı olduğu için aynı parsele dönmüşler. Aynı parselde hissedar iken uygulama yapıldığında da hisse çözümü yapılamadığı gerekçesiyle yine hisseli verilecekler. 18 uygulaması yaparken belediye resen hisse çözümü yapamıyor. Ama bu vatandaşlar daha önce hisse çözümü konusunda iradelerini resmi olarak ortaya koymuş olmaları itibariyle, ayrı parsellere verilmesi pek mantıksız olmaz. Dediğim gibi ilgililerin resmi olarak iradeleri var.

İtiraz olursa yargı nasıl yaklaşır bilemeyiz. Ama iradeleri olduğu için bence belediye hisse çözümü yapabilmeli, kadastro müdürlüğü ile tapu müdürlüğü de önceki irade nedeniyle engel olmamalı diye düşünürüm... Ama hisse çözümü yapılıp ayrı parsellere verilenlerden biri kendisine tahsis edilen parseli beğenmeyip dava açarsa, işte o zaman uygulama iptal edilir. En iyisi belediye hissedarların her birine ayrı parsel tahsisi yapıp hangi parselleri tahsis ettiği konusunda ilgililerin de rızasını alırsa, o zaman sorun olmaz diye düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.234 saniye
Geliştiren: Kunena Forum