İmar Uygulamasında İzaley-i Şuyu Belirtmesi

5 yıl 9 ay önce #7358 Yazan: tigana
Herkese Hayırlı günler. Taşınmaz A-B-C-D-E adlarına kayıtlı iken taşınmaz üzerine izaley-i şuyu belrtmesi tesis edilsin. Taşınmaz imar uygulamasına girerek A şahsının hissesi 101 ada 1 ve 2 parsellere; B ve C şahıslarının hisseleri 101 ada 3 parsele; D ve E şahıslarının hisseleri 101 ada 4 parsele gitsin. Ayrıca yeni oluşan taşınmazlarda bu şahıslardan başka şahıslar da malik olsun. Bu durumda izaleyi şuyu belirtmesi yeni oluşan 101 ada 1-2-3-4 parsellerin zeminine mi gider? yoksa bu taşınmazlardaki A-B-C-D ve E şahıslarının hisseleri üzerine mi gider? Yoksa Mahkemeden görüş alınarak mı tesçil edilir? Yardımcı olursanız sevinirim. Çok acil.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 9 ay önce #7370 Yazan: hkocak
Sn. "tigana" dikkatine;

Sorunuzu "çok acil" diye bitiriyorsunuz ama cevaplamada acil ayrıcalığı diye bir şey olmadığı gibi sizin sorunuzdaki ifadelerden de anlaşılan acil bekleyen bir dosya değil de genel bilgi isteniyormuş gibi bir durum var.

Öncelikle "izaley-i şuyu" belirtmesi var diyorsunuz, o parsel ile ilgili bir izaley-i şuyu davasından mı bahsediyorsunuz. Baştan belirtip, soruyu okuyanları tekrar takrar başa döndürmemek gerekir. Ayrıca, cümleleriniz "... parsele gitsin." ya da "... malik olsun" diye bitmesi, somut bir örnekten bahsedilmediği anlamına gelmektedir. Aksi halde "... parsele gitmiş." ya da "... maliktir." diye bitmesi gerekirdi.

18 uygulaması sırasında hisse çözümü yapılamaz. Yapılmış ise hatalı iş yapılmış demektir. Eğer tüm ilgililerin imzası alınmak suretiyle bir hisse ayrıştırması varsa, o zaman işlemin yapılıp, mahkemeye bilgi verilmesi gerekir. Durum böyle ise parsellere izaley-i şuyu belirtiminin taşınmazına da gerek kalmaz. ... Ama durum pek öyle gibi değil sanki. Özellikle 18 uygulaması ile hisse çözümünün hatalı bir işlem olduğu üzerinde durulması gerekiyor gibi. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.058 saniye
Geliştiren: Kunena Forum