MERA KOMİSYON KARARI İLE İFRAZ

5 yıl 9 ay önce #7364 Yazan: ilyas61
Arkadaşlar.

Mera komisyon kararı ile meranın bir kısmının tahsis değişikliği ile ifrazını yaptım. Ancak gerek kalan mera ile tahsis amacı değiştirilen kısımların mevcut kadastral yola 25 m cepheleri bulunmadığı için Kadastro Müdürlüğünce dosyam iade edildi. Tescil için Tapu Müdürlüğüne gönderilmedi.

Mera tahsis değişiklikleri 2004/16 sayılı genelgeye göre yapılıyor. Genelge ayırma haritasının yürürlükteki teknik esaslara göre kontrolünün yapılarak Tapu Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiğini belirttiği halde, Kadastro müdürlüğü İmar Kanunundaki şartları taşmıyor diye dosyayı iade edebilir mi?

Selamlar.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 9 ay önce #7369 Yazan: hkocak
Sn. "ilyas61" dikkatine;

Buradaki ifraz, keyfi bir talep değildir. Mera komisyonu tarafından belirlenmiş olan tahsis amacı değişen kısım ile değişmeyen kısmın ayrılması söz konusudur. Bu sebeple olan ifraz işleminin imar mevzuatına uyma zorunluluğu bulunmamaktadır. O nedenle de, yapılan ifraz komisyon kararına uygun ise tescile gönderilmesi gerekirdi. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, atay_bekir, surveyor

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 9 ay önce #7376 Yazan: ilyas61
Yanıt için teşekkür ederim.
Ancak her şey kanuna uygun olmakla birlikte, ifraz şartlarını taşımıyor diye (yola yeterli cephe büyüklüğünü taşımıyor) dosya iade edilmiş, tapuya gönderilmemiştir.
Bölge müdürlüğünden görüş istenmiş ancak bölge müdürlüğü yeterli ve açık bir görüş belirtmemiştir.
Yapılması gereken konunun bölge inceleme kuruluna mı yoksa Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne mi bildirilmesi daha uygun olur.
iyi çalışmalar.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.051 saniye
Geliştiren: Kunena Forum